Select Page

POSUŠKA NEVJESTA ispunila normu za OI u Tokiju

POSUŠKA NEVJESTA ispunila normu za OI u Tokiju

HRVATSKA maratonka Matea Parlov Koštro (27) ispunila je olimpijsku normu za OI u Tokiju sljedeće godine otrčavši u nedjelju maraton u Valenciji za 2:28.52 sati, što joj je i osobni rekord.

Parlov-Koštro (27) je lovila normu koja je iznosila 2:29:30, a popravila je i osobni rekord od 2:32.43, koji je istrčala u veljači prošle godine u Sevilli.

Trkačica Atletskog kluba Svetice iz Zagreba osmerostruka je prvakinja Hrvatske na dugim prugama, ali i višestruka rekorderka. Hrvatsku je predstavljala i na Svjetskom prvenstvu u Dohi 2019. godine gdje je kolabirala usred utrke i odustala.

Kako smo već pisali, Vir, Posušje pa i Hercegovina za nevjestu imaju najbržu Hrvaticu.

Matea Parlov Koštro, po struci magistra kineziologije, Hrvatska je maratonka koja bilježi iznimne rezultate u trčanju. Uspjela je osigurati nastup na Olimpijskim igrama. Njezin muž, Dražen Koštro, sin posuške spisateljice Miljenke Koštro te Ante Koštro, dugogodišnjeg povjerenika GNK Dinmo za Posušje, po struci je također kineziolog, a trenutno je nogometni trener u jednom zagrebačkom nogometnom klubu te stručna podrška svojoj supruzi. Čestitamo Matei i želimo puno uspjeha na OI u Tokiu.

OGLASI

Loading