Select Page

POSUŠKE KADETKINJE EKIPNO TREĆE U DRŽAVI – ANAMARIJA I MARTA PRVAKINJE

POSUŠKE KADETKINJE EKIPNO TREĆE U DRŽAVI – ANAMARIJA I MARTA PRVAKINJE

U subotu 6.4 2024 u Tomislavgradu  održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine za uzraste kadeta i juniora na kojem je nastupilo oko 320 natjecatelja iz 40 klubova iz cijele države. Taekwondo klub Poskok iz posušja nastupio je sa 10 natjecatelja koji su se izborili za 2 pehara i 5 medalja. 

Zlato i titule državnih prvakinja osvojile su kadetkinje Anamarija Miličević u kategoriji do 51 kilogram i Marta Grubišić u kategoriji do 47 kilograma. Anamarija je na ovom prvenstvu ostavarila 5 uvjerljivih pobjeda te je proglašena za najbolju kadetkinju Bosne i Hercegovine. Marta je također ostvarila 4 uvjerljive pobjede do zlatne medalje, pa su ove dvije zlatne medalje pozicionirale posuški klub na treće mjesto u državi u ekipnom poretku kadetkinja. 

Srebrne medalje su osvojili Marko Bakula u kategoriji kadeta do 33 kilograma (2 pobjede) i Dominik Jukić u kategoriji juniora do 68 kilograma ( 2 pobjede). Brončanu medalju osvojila je Filipa Bašić u kategoriji juniorki do 63 kilograma (1 pobjeda). 

Posuške natjecatelje na ovom Prvenstvu vodili su treneri Petar Boban, Mihaela Senjak i Karlo Galić.

Isti dan se u Imotskom održao memorijalni taekwondo turnir “Josip Jović” na kojem je nastupilo preko 500 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH. 

Posuški “poskoci” su nastupili sa 32 natjecatelja u disciplini sportske borbe i disciplini kick te su osvojili ukupno 10 medalja.  

U sportakoj borbi Mija Begić je u kategoriji mlađih kadetkinja do 27 kilograma ostvarila dvije pobjede i osvojila srwbrnu medalju. 

U disciplini KICK zlatne medalje su osvojili: 

Jakov Milićević

Darko Polić

Bruno Šego

Anna Ćorluka

Anđa Tomić 

Srebrne medalje su osvojili: 

David Bašić

Josipa Čamber 

Brončane medalje su osvojili: 

Mihael Bago

Marija Pirić 

U ovoj disciplini mali posušani osvojili su pehar za ekipno treće mjesto u ukuonom poretku. 

Na ovom natjecanju “poskoke” su vodile trenerice Lucija Bašić i Josipa Bakula uz pomoć asistenata Lucije Miličević, Davida Milićevića i Klare Grubišić. 

Kao i uvjek na ovim natjecanjima posuški klub je imao veliku podršku roditelja koji su bili i tehnička i moralna podrška. 

Petar Boban, glavni trener kluba:

Ovaj vikend imali smo jako zahtjevan posao i zahvaljujući odličnom timu naših mladih trenerica, trenera i asistenata sve smo odradili bez ikakvih problema. Na Državnom prvenstvu u Tomilavgradu nagalsak smo stavili na rezultat i poveli smo nekoliko naših najboljih boraca. Uz njih smo poveli i par njih koji tek stasaju u borce. Ja sam jako zadovoljan jer smo cilj ostvarili, naše dvije najbolje kadetkinje Anamarija i Marta pokazale su da su najbolje u državi i nastavljamo se pripremati za nastup na Europsko prvenstvo. Naši juniori su pokazali kvalitetu ali na tom borilištu uz njihove greške imali smo i velike greške sudaca koje rezultirale poraz Filipe u polufinalu i Dominika u finalu. Naš klub je i dalje među 5-6 najboljih klubova  u Državi iako naši najbolji juniorski natjecatelji Lucija i David zbog bolesti nisu mogli nastupiti.

Što se tiče memorijala u Imotskom naglasak je bio na druženju i stjecanju iskustva i tu su nastupali naši početnici koji su pokazali da i u budućnosti možemo očekivati dobre rezultate u našem klubu. Sada nas za par dana očekuje nastup u Beogradu gdje će se Marta, Anamarija i Filipa pokušati izboriti za nove bodove na europskoj rang ljestvici. 

OGLASI

Loading