Select Page

Posuški “Poskoci” nastupili u zagrebačkoj Areni

Posuški “Poskoci” nastupili u zagrebačkoj Areni

U Zagrebu se protekli vikend održao 20. Zagreb-Croatia open 2014, G1 taekwondo turnir gdje se okupilo više od 1200 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Bodovi za Olimpijske igre

Ovaj veliki turnir je jedan od turnira na kojem se u seniorskim kategorijama skupljaju bodovi za nadolazeće Olimpijske igre. Tako da su svi najbolji taekwondo borci iz regije ali i šire ove godine došli po bodove u Zagreb. Ove godine je Zagreb-Croatia open slavio svoj 20 rođendan pa se turnir održao 15. i 16./11.2014 u prelijepoj zagrebačkoj Areni na 13 borilišta, a posebno ozračje i duh istoka donijeli su i kroz demonstracije taekwondoa upriličili svim sudionicima i gostima Demo tim iz daleke Koreje.

IMG_1165

Nažalost zbog trenutnog stanja u Taekwondo savezu BiH u nizu od 40 zastava država koje su sudjelovale nije bilo zastave Bosne i Hercegovine. Međutim taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja je imao svoja dva predstavnika koji su nastupili za klubove iz Hrvatskog taekwondo saveza.

IMG_1150

Antonio Jažo je nastupio za taekwondo klub „ST-KWAN“iz Splita u kategoriji seniora do 80 kilograma. Jažo je imao dobar nastup ali nakon dvije runde vodstva na kraju gubi rezultatom 4:5 od predstavnika iz Švicarske te tako ostaje bez plasmana i bodova.

IMG_1139

Najposjećeniji i najkvalitetniji turnir u Europi

Ivona Galić je nastupila za taekwondo klub „Imotski“ u kategoriji juniorki do 49 kilograma gdje su je dočekali jako težak ždrijeb i 5 borbi do zlatnog odličja. U prvom kolu Ivona je uvjerljivo pobijedila predstavnicu Austrije rezultatom 8:5, u drugom kolu predstavnicu Norveške rezultatom 9:5. U borbi za medalju susrela se sa predstavnicom Njemačke ali na samom početku borbe Ivona se ozlijedila i nije mogla nastaviti te ostala bez medalje ali sa odličnim plasmanom 5 do 8 mjesta.

IMG_1172

Ovaj turnir je jedan od najposjećenijih i najkvalitetnijih u Europi i svaka pobjeda je veliki rezultat. Tkd „Poskok“ u svojim redovima ima kvalitetne natjecatelje koji mogu parirati najboljima. Antonio i Ivona su možda i prvi posušani koji su nastupili u Areni ali sigurno ne i posljednji. Također oni su i prvi natjecatelji tkd „Poskoka“ koji su nastupili i za neki drugi klub. Poskoci imaju odličnu suradnju sa Hrvatskim taekwondo savezom i njegovim članicama gdje je puno bolja situacija nego u BiH. U klubu se radi na tome da se članovima osiguraju što bolji uvjeti za ostvarenje sportskih uspjeha i zahvalni su svima koji im u tome pomažu a posebno HTS-u i taekwondo klubovima „ST-KWAN“ i „Imotski“. U nadi da će se uskoro na bolje promijeniti situacija i u TKDSBIH i da će članovi tkd „Poskok“ na europskoj i svjetskoj sceni moći predstavljati svoj klub i BiH klub nastavlja sa radom i ulaganjima u svoje natjecatelje i jedan od najljepših Olimpijskih sportova.

Posusje.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading