Select Page

POSUŠKI REKORDERI: Ante Budimir Ćani gost na 550 svadbi

POSUŠKI REKORDERI: Ante Budimir Ćani gost na 550 svadbi

Već je poznato da malo Posušje ima veliki broj rekorda po mnogo čemu. Ima zanimljivih događaja i ljudi koji svojim zanimljivostima “ulaze” među svjetske rekordere.

Tu su Frano Kovač Barić, braća Jukića koji “nose” srce na desnoj strani i još mnogi drugi, kao što je i Vinjančanin s četiri bubrega. No, na putu za posušku Podbilu koja jako dobro radi i čuva baštinu i povijest svoga kraja, stigli smo i do podbilskog starijeg momka koji vole svadbe. Naime, Ante Budimir zvani Ćani, već je rekorder na međunarodnoj razini po broju slavlja na svadbama. Potvrdio nam je da je ovo 35-ta godina od kada je uzvanik na svadbama u Podbiloj, Hercegovini ali i daleko dalje na sve strane.

Posuskirek_p-Podbila

-Bio sam do sada na 550 svadbi svoje rodbine i prijatelja. Tko me je pozvao, odazvao sam se pa makar poziv bio i daleko od Podbile. Imam jako puno znanaca, rodbine i prijatelja na sve strane pa i u Crnoj Gori, Bosni i dalje, posebice Hrvatskoj. Još nisam propustio poziv na svadbe i to ću nastaviti dok god budem mogao, ispričao je rekorder Ćani.

Dok smo razgovarali o svadbama kratko smo doznali broojne novosti u tom raseljenom kraju koji se želi oživjeti pa te stalno rade projekti na zaštiti svih vrijednosti s potporom s viših razina.. Tu smo zatekli i Miljenka Karačića, novinara HRT.a koji priprema prilog u emisiji “Preko granice” iz toga zanimljivog sela koje se već pročulo nadaleko po obnovljenim mlinicama, uređenim ulicama, rasvjetom, organizaciji Etno festa i mnogim drugim projektima.

Posušje.net/P. Crnogorac

OGLASI

Loading