Select Page

Posuški srednjoškolci darovali 23 doze krvi

Posuški srednjoškolci darovali 23 doze krvi

U Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju Crveni križ općine Posušje organizirao je drugu jesenju akciju dragovoljnog darivanja krvi u razmaku od samo dva dana.

Ovaj put na akciju su pozvani srednjoškolci i njihovi profesori, a medicinski dio posla odradila je ekipa Transfuzijskog centra Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Prema broju onih koji su vraćeni, odnosno iz određenih razloga nisu mogli darovati krv, na prvu izgleda da je kriterij bio dosta strog. Akcija je trajala puna tri sata, a kao nikada do sada vraćen je veliki broj onih koji nisu mogli darovati krv (njih ukupno 30).

Dr. Martina Grgić u izjavi za Radio Posušje je naglasila da se najvećim djelom radilo o prehladama ili nekim blažim terapijama koje ipak ne dopuštaju da te osobe daruju krv i da su oni samo privremeno ne mogu darovati krv te da vjeruje da će već na slijedećoj akciji većina njih to moći učiniti. Također se zahvalila svim darivateljima kao i Crvenom križu općine Posušje koji je i ovaj put dao sve od sebe za ovu plemenitu akciju.

Predsjednik Crvenog križa općine Posušje Branko Leko je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su 53 osobe pristupile liječničkom pregledu, ali i iznenađenje da ih je ovaj put veći broj vraćen nakon pregleda u odnosu na one koji su darovali krv.

Uz zahvalnost svima, a posebno onima koji su darovali ovu dragocjenu tekućinu, volonterkama uključenim u podršku u realizaciji akcije, općini Posušje kao partneru akcije, medijima predvođenim Radio Posušjem, svim prosvjetnim djelatnicima je čestitao i Svjetski dan učitelja koji je obilježen prethodni dan. Posebnu čestitku uputio je učenici Luciji Biško koja je proslavila osamnaesti rođendan i na činu kojim ga je obilježila – darivanjem krvi.

Hvala vam od srca naši srednjoškolci i profesori.

DOBRO JE ČINITI DOBRO !

DAROVANA KRV – SPAŠEN ŽIVOT !

OGLASI

Loading