Select Page

Potpisan ugovor za izgradnju dijela građevinsko-zanatskih i instalacijskih radova u novoj osnovnoj školi

Potpisan ugovor za izgradnju dijela građevinsko-zanatskih i instalacijskih radova u novoj osnovnoj školi

Danas je u Vitezu upriličeno svečano potpisivanje ugovora o financijskoj potpori za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu.

Svečanost potpisivanja je po prvi put održana u Bosni i Hercegovini, čime je izražena želja za još čvršćim i snažnijim povezivanjem Vlade Republike Hrvatske sa sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini kao i želja za ostvarivanjem zajedničkoga cilja – boljeg života hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.
Svečanom potpisivanju ugovora nazočio je i Načelnik općine Posušje, Branko Bago i to za projekt „Nastavak izgradnje dijela građevinsko-zanatskih i instalacijskih radova u novoj osnovnoj školi fra Petar Bakula Posušje“ za koji je odobren iznos od 500 000 kuna.

Pozitivna ocjena i ovoga projekta proizvod je napora koje Općina Posušje, a osobito njezin Odjel za razvoj ulaže kako bi iznašao alternativne načine financiranja kapitalnih općinskih projekta. Posušje, kao najmlađa općina po strukturi stanovništva može se pohvaliti velikim brojem djece i mladih. Ove godine središnja škola u Posušju broji čak 1304 učenika, dok u općini Posušje prvi put u klupe sjeda 220 učenika. Ova prednost nas i obvezuje da svojim radom i aktivnostima osiguramo odgovarajuću infrastrukturu za naše školarce, zbog čega se i krenulo u projekt izgradnje nove osnovne škole. Većina sredstava potrebnih za njezinu izgradnju pribavljena je putem projekata prepoznatih od institucija iz Bosne i Hercegovine, ali i inozemstva.
Dosada su na novoj osnovnoj školi urađeni grubi građevinski radovi, objekt je pokriven, postavljena fasada kao i vanjski pvc otvori te su izgrađene vodovodne instalacije i sanitarije. Nakon današnjeg potpisivanja ugovora krenuti će se u realizaciju projektnih aktivnosti na izgradnji dijela građevinsko-zanatskih i instalacijskih radova.

Osim projekta „Nastavak izgradnje dijela građevinsko-zanatskih i instalacijskih radova u novoj osnovnoj školi fra Petar Bakula Posušje“ na navedenom natječaju odobren je još jedan projekt iz općine Posušje i to: „Rekonstrukcija krovišta i poboljšanje energetske učinkovitosti te rekonstrukcija garaža za Dom zdravlja Posušje“ za koji je izdvojeno 120 000 kuna.

Nadamo se kako će naši napori i marljivi rad i ubuduće biti plodni te kako ćemo i dalje uspješno aplicirati na projekte od interesa za naše žitelje, priopćeno je iz ureda načelnika.

OGLASI

Loading