Select Page

Potpuna mobilizacija Hrvata u BiH – Svi za predsjednicu!

Potpuna mobilizacija Hrvata u BiH – Svi za predsjednicu!

U utorak je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan prošireni radni sastanak Izbornog stožera HDZ-a BiH s glavnim tajnikom HDZ-a RH Milijanom Brkićem oko priprema za drugi krug predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj.

Na sastanku su nazočili članovi Izbornog stožera HDZ-a BiH Nevenko Herceg, Vlado Džoić i Mario Grgić, te predsjednici županijskih organizacija HDZ-a BiH, Rafeal Gagro, predsjednik ŽO HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije, Predrag Kožul, predsjednik ŽO HDZ-a BiH Zapadnohercegovačke županije i Slađan Bevanda, predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar.

Besplatan prijevoz autobusima

Na sastanku je zaključeno da se za drugi krug predsjedničkih izbora organizira besplatan autobusni prijevoz potencijalnih glasača iz općina Unsko-sanske, Posavske, Distrikta- Brčko, Tuzlanske, Zeničko-dobojske, Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske i Središnje Bosne prema konzularnim uredima u Tuzli, Sarajevu i Mostaru, a za općine iz Sjeverozapadne Bosne prema konzulatu u Banja Luci.

Za Mostar i Sarajevo će biti predviđene posebne linije za prijevoz glasača iz rubnih dijelova grada.

Izborni stožer HDZ-a BiH podsjeća sve birače na obvezu aktivne registracije, te poziva one birače koji se nisu registrirali da provjere svoju registraciju putem web stranice www.izbori.hr. Posebice skrećemo pozornost za birače koje imaju adresu b.b. u Republici Hrvatskoj da također mogu uz potvrdu ostvariti svoje pravo glasa, navode iz ove stranke.

Registracije birača moguće na dan izbora

Oni birači koju se nisu stigli registrirati do 31. prosinca 2014. moći će to učiniti na dan izbora 11. siječnja 2015. godine uz prethodno popunjen zahtjev za izdavanje potvrde za glasovanje na samom mjestu za glasovanje, uz preporuku da se na biračko mjesto ponese preslika hrvatske putovnice ili bh osobne iskaznice, zbog značajnog ubrzanja procesa aktivne registracije.

Izborni stožer HDZ-a BiH zahvaljuje svim biračima koji su se odazvali i izašli na I. krug predsjedničkih izbora i svojim glasom podržali kandidatkinju HDZ-a RH Kolindu Grabar-Kitarović i na taj način doprinijeli velikom izbornom rezultatu i prolasku u II. krug predsjedničkih izbora.

Pozivamo sve birače da u što većem broju izađu na II. krug predsjedničkih izbora i svojim glasom podrže kandidatkinju HDZ-a RH Kolindu Grabar-Kitarović, prvu predsjednicu Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BiH.

OGLASI

Loading