Select Page

Potvrdila Vlada: Nedjelja neradni dan za trgovine u ŽZH

Potvrdila Vlada: Nedjelja neradni dan za trgovine u ŽZH
Na posljednjoj sjednici Vlade ŽZH, koja je održana u petak, na Dnevnom redu je bila i Odluka o radnom vremenu fizičkih i pravnih osoba koje obavljaju djelatnost trgovine i trgovačkih usluga na području Županije Zapadnohercegovačke.

Kako je ranije najavio, ministar gospodarstva u Vladi ŽZH, Dario Sesar, predložio je spomenutu Odluku.

Ovom Odlukom trgovine na području ŽZH radnim danima mogu biti otvorene od 7:00 do 21:00 sat, dok rad trgovina nedjeljom, u dane blagdana i neradnim danima nije dozvoljen.

Blagdani i neradni dani su oni koji su utvrđeni Zakonom koji uređuje blagdane i neradne dane u ŽZH i oni koje Odlukom proglasi Vlada ŽZH ili Gradsko odnosno Općinsko vijeće.

Izuzetak ove odredbe su pekarske radnje koje obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje kruha, peciva, svježe tjestenine i kolača, koje mogu raditi nedjeljom te u vrijeme blagdana i neradnih dana u vremenu od 7:00 do 10:00 sati.

Također, izuzetak su i pravne osobe koje se bave prometom nafte i naftnih derivata, a koje obavljaju prodaju istih, mogu raditi u vremenu od 0:00 do 24:00 sata.

Trgovine na području Županije Zapadnohercegovačke dužne su u roku 30 dana uskladiti svoje radno vrijeme od dana stupanja na snagu spomenute Odluke. Odluka će stupiti na snagu osam dana nakon objave u Narodnim novinama Županije Zapadnohercegovačke, objavljeno je na službenoj web stranici Ministarstva gospodarstva ŽZH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading