Select Page

Poziv na prezentaciju tvrtke Lohmann & Rauscher GmbH u vezi mogućnosti pokretanja ulaganja na području Županije Zapadnohercegovačke

Poziv na prezentaciju tvrtke Lohmann & Rauscher GmbH u vezi mogućnosti pokretanja ulaganja na području Županije Zapadnohercegovačke

Pozivaju se osobe iz Županije Zapadnohercegovačke (Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje) kao i iz okruženja, koje su zainteresirane za eventualni rad u navedenoj tvrtki (prvenstveno žene do 40 godina starosti), na prezentaciju tvrtke te uvjeta za probni rad i obuku.
Prezentacija kao i izravan razgovor s predstavnicima tvrtke Lohmann & Rauscher održati će se u četvrtak 08.11.2018. godine u 18:00 sati na Agroturizmu Marića Gaj u Grudama (Kod motela Kiwi).

 

PREDSTAVNICI NJEMAČKE TVRTKE LOHMANN&RAUSCHER U POSJETI VLADI ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

26. listopad 2018.
Photo LR meetingU srijedu, 24. listopada 2018. godine, u Vladi Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu održan je sastanak s predstavnicima tvrtke Lohmann&Rauscher (L&R) koji istražuju potencijalne lokacije za proširenje svojih proizvodnih pogona.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici tvrtke L&R, Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke gosp. Zdenko Ćosić sa suradnicima, te Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije gosp. Ivan Jurilj. Sastanak je dogovoren nakon poziva Županije Zapadnohercegovačke tvrtki L&R da posjeti županiju i predstavi svoje potrebe i planove te da se detaljnije upozna sa uvjetima i mogućnostima realizacije svoje investicije. Naime, radi se o tvrtki čije je sjedište u Rengsdorfu (Njemačka) i Beču (Austrija) koja je međunarodni vodeći opskrbljivač naprednim medicinskim i higijenskim proizvodima najviše kvalitete sa preko 5000 zaposlenika u cijelom svijetu i 160 godina iskustva u proizvodnji. Tvrtka L&R zbog sve veće potražnje na tržištu ima potrebu proširiti svoje proizvodne pogone te su prepoznali Županiju Zapadnohercegovačku kao jednu od mogućih lokacija za svoja ulaganja.

Nakon prezentacije potreba i planova tvrtke L&R razgovaralo se o detaljima ulaganja i specifičnim potrebama te mogućnostima koje Županija Zapadnohercegovačka u suradnji sa općinama Ljubuški, Posušje i Grude te Gradom Široki Brijeg može ponuditi. Ulaganje se konkretno odnosi na otvaranje proizvodnog pogona koje bi za početak zahtijevalo otvaranje minimalno 200 radnih mjesta sa tendencijom proširenja.

Prvi korak, kao i preduvjet za realizaciju ovog ulaganja jeste analiza tržišta radne snage, odnosno postojanje odgovarajuće radne snage. U tom je kontekstu dogovoreno da se u sljedećih nekoliko tjedana organizira detaljnija prezentacija ulaganja tvrtke L&R potencijalnim zaposlenicima, na temelju koje će se utvrditi daljnji koraci. Vlada Županije Zapadnohercegovačke će preko svog Ureda za europske integracije te u suradnji sa općinama i gradom i tvrtkom L&R organizirati navedenu prezentaciju na koju će biti pozvani svi zainteresirani iz županije i okruženja i gdje će se predstaviti svi detalji i uvjeti za realizaciju ovog ulaganja. Predstavnici tvrtke L&R su naglasili kako je ključni uvjet za izbor lokacije za njihovo ulaganje postojanje odgovarajuće radne snage te da je prezentacija koja se planira održati odlična prilika da se svi zainteresirani ljudi iz županije i bližeg okruženja upoznaju s ovom inicijativom i dobiju sve potrebne odgovore.

OGLASI

Loading