Select Page

Poznato koliko studenata iz ŽZH živi u Studentskom centru Mostaru

Poznato koliko studenata iz ŽZH živi u Studentskom centru Mostaru
Studentski centar Sveučilišta u Mostaru jedan je od najmodernijih objekata ove vrste u regiji, a njegovu važnost Vlada Županije Zapadnohercegovačke prepoznaje već godinama.

S ciljem nastavka dobre suradnje u utorak je u Ministarstvu financija ŽZH upriličen radni sastanak ravnateljice Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Anite Glibić i resorne ministrice i dopredsjednice županijske vlade Blagice Leko.

Tijekom sastanka razgovaralo se o jačanju dosadašnje, kao i o eventualnom ostvarivanju novih oblika suradnje. Predstavljeni su planirani projekti Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru koji imaju za cilj podizanje studentskog standarda po pitanju smještaja i prehrane studenata.

Glibo je ovom prilikom iskazala zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s cijelom Vladom ŽZH, a posebice Ministarstvom financija ŽZH, te izrazila nadu da će se ista nastaviti i u narednom razdoblju. Leko je pohvalila rad Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru gdje studenti za pristojnu cijenu mogu dobiti kvalitetan smještaj i obroke, te niz dodatnih sadržaja.

Osvrnuvši se na planirane projekte istaknula je kako će ministarstvo kojem je ona na čelu, sukladno proračunskim mogućnostima, i u narednom razdoblju nastaviti pružati podršku radu Studentskog centra Mostar. Podsjetila je i da su u Proračunu ŽZH za ovu godinu planirana značajna sredstva za subvencioniranje smještaja i prehrane studenata s područja ŽZH.

Odlukom o isplati sredstava s pozicije ”Tekući prijenosi za Sveučilište u Mostaru, Studentski centar u Mostaru, Zavod za odgoj i obrazovanje” iz Proračuna ŽZH za 2023. godinu Studentskom centru u Mostaru odobrava se iznos do 280.000 KM za sufinanciranje smještaja i ishrane studenata iz ŽZH ovisno o broju studenata prema mjesečnom izvješću, zaključila je Leko.

Inače, trenutno usluge Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru koristi 114 studenata s područja Županije Zapadnohercegovačke, dok je prošle godine ta brojka iznosila 107.

(Fena | Foto: Ministarstvo financija ŽZH)

OGLASI

Loading