Select Page

Predstava „Pinokio, zar opet lažeš?!“ oduševila publiku

Predstava „Pinokio, zar opet lažeš?!“ oduševila publiku

Glazbeni vrtić Posušje u sklopu kulturno-športske manifestacije „Posuško lito 2022.“ Izveo je u petak večer zanimljivu glazbeno-scensku priču pod nazivom „Pinokio, zar opet lažeš?!“.

Djeca su sa svojim tetama osmislila priču koja je u svakom smislu oduševila publiku. „Publika je mogla uživati u nastupu naše 25 djece koji su složno prenijeli poruku koju smo mi zamislili. Pinokio je klasik koji je poučan, mi smo ga prilagodili glazbi tako da se našao u ulozi glazbenika koji svira blok flautu. Naš vrtićanac Ivan Sitarski je bio u ulozi Pinokia i izvrsno je odigrao svoju ulogu“, kazala je za naš radio voditeljica Glazbenog vrtića Posušje prof. Marija Polić. Djeca nisu osjetila težinu pripreme za predstavu, jer su dijelovi predstave zapravo dio programa vrtića kroz cijelu godinu. „Kada pripremamo neku predstavu ona je u našem programu u nekom djelu kroz cijelu godinu. Tu mislimo na pjesme i brojalice, a ovaj glumački dio vježbamo po malo zadnjih nekoliko mjeseci. Oni sve to usvajaju kroz igru, tako da pripreme ne doživljavaju kao nešto posebno teško“, kazala je Marija. Dodala je da su ponosni na pokazano na predstavi i rad proteklih nekoliko mjeseci. „Mislim da je ovo večeras bio vrhunac našega rada. Iskustvo je pridonijelo svemu. I djeca su bila odlična. Ono što zamislimo, djeca shvate ozbiljnost i to rezultira uvijek uspjehom“, kazala je Marija.

Predstava je rađena prema tekstu jedne od voditeljica Glazbenog vrtića Posušje prof. Marine Mitar, a vrtićance su za izvedbu pripremale prof. Marija Polić i prof. Brigita Baćak. „Scenarij je nastao spontano. Nekako nam je palo na pamet da napravimo poučnu priču. Jedan divan klasik nam je pao na pamet i zajedno smo donijeli odluku da to bude Pinokio. Pinokio ima jedan pozitivan duh i pouku. Kombinacija je to već poznatih pjesama i nekih novih trenutaka. Pouka priče je da nikad ne treba lagati i da djeca moraju biti iskrena prije svega prema svojim roditeljima“, kazala je za naš radio prof. Marina Mitar.

Glazbeni vrtić Posušje djeluje u prostorijama Dječjeg vrtića „Bajka“ Posušje. Rade po programu Eli Bašić iz Zagreba, glazbene pedagoginje koja je osmislila rani glazbeni odgoj u kojemu je igra jako važna i kroz nju se usvajaju i znanja. „Radimo razne pjesme, brojalice, sviramo na instrumentima koji su prilagođeni djeci, upoznajemo ih s instrumentima s kojima će se susresti kasnije u glazbenoj školi. Bit je da se kroz rani glazbeni odgoj djeca zavole glazbu što će im sigurno kasnije pomoći u glazbenom obrazovanju“, naglasila je Marija Polić.

radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading