Select Page

Premijera “Judite” u izvedbi Frame Posušje

Premijera “Judite” u izvedbi Frame Posušje

U ponedjeljak 5. ožujka 2018. u 19.30 sati u kripti nove župne crkve u Posušju premijerno je postavljena predstava “Judita” autorice prof. Anele Križanac, koja je dramatizirala istoimeni roman g. Mire Gavrana, u izvedbi dramske sekcije Frame Posušje.

FB_IMG_1520416767881

Jedanaest mladih ljudi talentiranih za dramsku umjetnost ovim se kazališnim komadom bavilo 80-ak dana i uspješno ga postavilo pred brojnim gledateljstvom koje je crkvenu kriptu ispunilo do posljednjeg mjesta.

FB_IMG_1520416753526

“Judita” je kompleksan dramski komad koji publiku izaziva nizom tema izmjenjujući ih prilično dinamično na sceni, otvarajući pritom uvijek novi element psihologije ljudskog ponašanja i zamršenosti međuljudskih odnosa, pokušaja manipulacije statutarno snažnijih nad slabijima… Kruta, bezosjećajna volja za moći političkih moćnika koja se lomi preko leđa malog čovjeka u ovoj je drami sučeljena s osjećajnosti dvoje ljudi, Holoferna i Judite, čije se društvene uloge egzistencijalno sukobljavaju. U tom je smislu drama trajno aktualna, vrijedna gledanja i misaonog zaustavljanja na njoj.

FB_IMG_1520417458873

Ovim putom zahvaljujemo i ujedno čestitamo skupini naših framaša koji su se prihvatili rada na ovom dramskom komadu i postigli uspjeh. Nadamo se da će i na drugim mjestima svojim dramskim umijećima obogaćivati publiku koja bude gledala ovu predstavu te promovirati ideju oživljavanja religioznih tema u kazališnoj umjetnosti.

Zupa-posusje.com

OGLASI

Loading