Select Page

Prijem najuspješnijih učenika osnovnih škola i Gimnazije

Prijem najuspješnijih učenika osnovnih škola i Gimnazije

U petak, 28. lipnja u Općini Posušje upriličen je prijem najuspješnijih učenika osnovnih škola i Gimnazije u školskoj godini 2018./19.

U pratnji roditelja i razrednika u ugodnoj atmosferi razgovarali su s načelnikom Brankom Bagom o dosadašnjem školovanju i planovima za budućnost. Načelnik im je čestitao na ovom velikom uspjehu osvajanja titule Učenika generacije, te je izrazio nadu da uz ovakav trud, zalaganje i ustrajnost, rezultati u budućem školovanju neće izostati.

Potom su nekoliko prigodnih riječi uputili i ravnatelji škola, također čestitajući ovogodišnjim najboljim učenicima završnih razreda, ali i njihovim roditeljima bez čijeg odgoja i brige sigurno ne bi bilo ovakvih rezultata.

Govoreći na temu školstva, u nastavku susreta, načelnik Bago je istaknuo iznimno dobru suradnju Općine i svih školskih ustanova. Također je rekao kako se u proteklom vremenu intenzivno radilo na uređenju školskih objekta, čime su se uvelike poboljšali uvjeti izvođenja nastave. Govoreći o budućim projektima kazao je kako se vrše pripremne radnje za gradnju dvorane u OŠ Vranić, s obzirom da je ovo jedina škola bez objekta ove vrste. Također je rekao da će pri realizaciji biti potrebna vanjska financijska pomoć, te da će u tom pogledu Jedinica za razvoj Općine Posušje nastojati preko projekata zatvoriti financijsku konstrukciju.

Osvrnuo se i na najmnogobrojniju školu u BiH, onu središnju u Posušju kazavši kako se radi na planovima da dio učenika svoje nastavne aktivnosti izvodi u novom objektu čime bi se rasteretila postojeća građevina, čiji kapaciteti prilikom gradnje krajem sedamdesetih nisu predvidjeli današnji broj učenika. Nastoji se u skladu s mogućnostima infrastrukturno pomoći i sve druge školske objekte na području općine. Pri kraju susreta načelnik se zahvalio nastavnom osoblju, ravnateljima i učenicima za izniman doprinos kojeg su dali prilikom održavanja javnih manifestacija u Posušju poput Božića u Posušju i Uskrsnog druženja te cjelokupnog programa Posuškog lita.

Na kraju s ponosom donosimo imena najboljih učenika završnih razreda:

▪️Valentin Jukić – OŠ Ivana Mažuranića Posušje
▪️Josipa Brekalo – OŠ A.B.Bušića Rakitno
▪️Petar Tomić – OŠ Franice Dall era Vir
▪️Jure Filipović – OŠ Vranić
▪️Petra Galić – Gimnazija fra Grge Martića

Opcina Posušje

OGLASI

Loading