Select Page

Pripadnici policijskih snaga darivali krv: Prikupljene 22 doze

Pripadnici policijskih snaga darivali krv: Prikupljene 22 doze

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi među pripadnicima Granične policije, ali i policije PU Posušje održana je danas u prostorijama svadbenog salona Viktorija u Posušju. Akciji je pristupilo 27 darovatelja, a krv su donirale 22 osobe, od toga broja čak 18 pripadnika granične policije.

Ispred Crvenog križa općine Posušje preko kojega je i ovaj put išla cijela organizacija dobrovoljnog darivanja, predsjednik podružnice u Posušju Branko Leko je kazao da su zadovoljni odazivom.

„Uvijek nakon akcije darivanja krvi jer smo napravili jedno plemenito djelo. Danas smo upotpunili frižidere mostarske bolnice dodatnim dozama krvi. Također, upotpunili smo i naše dobre brojke iz Posušja kada je u pitanju odaziv. Mi ove godine ćemo vjerojatno premašiti brojku od 300 darovanih doza, što će biti najveći broj u Posušju ikada. I prošle godine smo sa 267 doza napravili najveću brojku doniranih doza krvi do tada. To sve opravdava ovo što radimo“, kazao je predsjednik Crvenog križa općine Posušje Branko Leko.

Upravo zato, ističe Leko se krenulo u više akcija tijekom godine koje po pojedinačnim akcijama imaju manje prikupljenih doza, ali u ukupnom zbroju, broj doza je znatno veći. „Zato osim redovitih akcija za građane, mi organiziramo akcije po tvrtkama, u srednjim školama i mjesnim zajednicama“, kazao je Leko.

Ova današnja akcija odvila se od 10 do 12 sat u Posušju, a održana je na inicijativu Granične policije Bosne i Hercegovine, odnosno područnog ureda Postrojbe granične policije Gorica – Posušje. Za naš radio pomoćnik zapovjednika za istrage Postrojbe granične policije Gorica, inspektor Josip Mandurić je kazao da je akcija u Posušju napravljena po uzoru na istu akciju koja je održana prošle godine u Grudama. „Ove godine smo uključili i kolege policijske uprave Posušje koji su se također odazvali. Akcija je protekla iznimno dobro. Zahvaljujemo se svim kolegama koji su dali krv, ali i onima koji su pristupili, a koji iz nekih razloga nisu dali krv. Pokazali su volju i želju. Mi se nadamo da ćemo s ovom humanom akcijom nastaviti i u godinama koje su pred nama“, kazao je inspektor Josip Mandurić.

Radioposusje.ba (tekst: Z. Pišković)

OGLASI

Loading