Select Page

Psi bez nadzora na ulicama Posušja stvaraju nemir stanovnicima

Psi bez nadzora na ulicama Posušja stvaraju nemir stanovnicima

Psi koji se bez vlasnika kreću po ulicama Posušja već neko vrijeme stvaraju probleme stanovnicima grada, a kod djece unose strah.

Zbog brojnih pritužbi na pse na ulicama grada, Služba za inspekcijske poslove općine Posušje pozvala je sve vlasnike pasa da povedu računa o svojim ljubimcima te da ih ne puštaju s uzice van zakonom predviđenih prostora sukladno članku 30. odluke o načinu držanja i vođenja životinja („Službeni glasnik općine Posušje“ broj: 3/10). Vlasnici su dužni osigurati da kućni ljubimci ne ometaju kućni red i mir stanovnika sukladno članku 24. Odluke o načinu držanja i vođenja životinja („Službeni glasnik općine Posušje“ broj: 3/10).

„Ukoliko odgovorne osobe ne postupe sukladno prethodno navedenom nadležne inspekcije će poduzeti sve predviđene zakonske mjere.“, stoji na stranicama općine Posušje. Stanovnici naše općine koji su vlasnici pasa se mole da odgovorno postupaju sa svojim ljubimcima.

Nemir i kod djece u školskom dvorištu

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića također se susreću s istim problemom. „U zadnje vrijeme u školsko dvorište i oko njega konstantno se pojavljuju psi – lutalice, koji unose strah među djecu i djelatnike Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje. Ovim putem molimo vlasnike tih pasa da ih sklone s ulice i drže u adekvatnim uvjetima, kako ne bi morali poduzeti drastične mjere.“, stoji u priopćenju pristiglom iz Osnovne škole Ivana Mažuranića.

Prema riječima ravnatelja Osnovne škole Ivana Mažuranića Zvonimira Širića svi psi koji ulaze u školsko dvorište kako se čini nisu lutalice nego su vjerojatno nečiji ljubimci jer neki imaju ogrlice. Stoga je nezadovoljstvo i ogorčenje djelatnika i ravnatelja ove osnovne škole još veće. „Iako psi možda nisu opasni i neće nauditi, ipak mnoga djeca strahuju,“, kazao nam je ravnatelj Širić, te pozvao sve vlasnike da povedu računa o svojim ljubimcima.

Neodgovorni vlasnici ostavljaju pse u Tribistovu

Onima kojima su se ljubimci pokazali kao možda ipak prevelik posao, ovim putem također apeliramo da ih ne ostavljaju na udaljenim mjestima naše općine, jer iz razgovora sa stanovnicima Tribistova neodgovorni vlasnici i to čine. „Ljudima očito kućni ljubimci postanu teret, pa kao rješenje vide odbacivanje životinja uz cestu van grada. Ti isti psi onda dolaze kućama u selima Tribistova i stvaraju probleme stanovnicima tih sela,“ potužili su se stanovnici zaseoka Piškovići u Tribistovu.

posusje.net

OGLASI

Loading