Select Page

Psiholozi u okviru inicijative „Dežurni psiholog ŽZH“ izradili prigodne letke

Psiholozi u okviru inicijative „Dežurni psiholog ŽZH“ izradili prigodne letke

Uslijed društvenih promjena uzrokovanih pojavom COVID-19 virusa u ožujku je pod okriljem Crvenog križa ŽZH nastala inicijativa „Dežurni psiholog ŽZH“. Ukupno 27 psihologa na raspolaganju je građanima za pružanje psihosocijalne podrške tijekom 24 sata, a broj telefona na koji građani mogu zvati je 063 36 88 54. Osim pružanja podrške putem telefona, psiholozi su izradili i nekoliko letaka s prigodnim sadržajima savjetodavnog karaktera. Namijenjeni su općoj populaciji te školarcima i njihovim roditeljima.

Psiholozi savjetuju kako se nositi s pandemijom te sačuvati i poboljšati mentalno zdravlje, daju savjete kako se nositi s anksioznošću, tjeskobom i tugom, kako uspješnije pratiti nastavu na daljinu i sl.

“Svaki aspekt ljudskog bića potrebno je njegovati. Njegovanje mentalnog zdravlja često smatramo manje važnim, pogotovo u svakodnevici koja nam se čini ugodnom. Međutim, kada smo primorani uslijed novonastalih, neugodnih okolnosti mijenjati svoje navike, dogodi nam se gubitak kontrole. U procesu uspostavljanja ponovne kontrole nad vlastitim životom mogu nam pomoći savjeti stručnjaka, stoga se nadamo da će letci biti od koristi našim sugrađanima”, ističu iz inicijative Dežurni psiholog najavljujući kako će u nadolazećem razdoblju objavljivati nove letke. 

Savjete psihologa kroz do sada pripremljene letke donosimo na poveznicama:

http://drive.google.com/open?id=1jRxexOmyZWDlOu9erKABY4vpME9CQ7ws

http://drive.google.com/open?id=1SlPSj4Rf2srUGmzx89YqKLAdDculuqIL

https://drive.google.com/open?id=1Dd9xi8GO_y7saO5ZI6GpuvsH3YW4I_e_

https://drive.google.com/open?id=1Ok0zuAQEvOhcNAp1kMmgfNro8qQkuCjI

Radiopossuje.ba

OGLASI

Loading