Select Page

RAŠTIKIJADA 2014: Posušanke brane naslov!!!

RAŠTIKIJADA 2014: Posušanke brane naslov!!!

U subotu 22. studenog s početkom u 11 sati Agroturizam Marića Gaj organizira treće međunarodno natjecanje u kuhanju “raštike” RAŠTIKIJADA Pozivamo sve zainteresirane za natjecanje da se prijave i pokažu svoje kulinarske sposobnosti.

Prijave su besplatne, a najbolje ekipe očekuju bogate Manifestacija RAŠTIKIJADA 2014 nudi za svakoga po nešto, kušanjeHercegovačkih kulinarskih specijaliteta, obilazak Agroturizama Marića Gaj i kušanje vina iz vlastite vinarije, dobru zabavu uz tamburaše i bogati kulturni program uz nastupe kulturno umjetničkih društava.

Za sve posjetitelje uz kupnju promotivne čaše po cijeni od 20 KM osigurano je jelo (raštika, roštilj, čorbanac), piće tokom cijele manifestacije i zabava do ranih jutarnjih sati uz tamburaše.

Rastikijada 1

RAŠTIKIJADA, jedinstvena manifestacija na području Hercegovine Manifestacija RAŠTIKIJADA 2014 održava se po treći put na prostorima Agroturizma Marića Gaj u Grudama. Manifestacija ima natjecateljski, kulturni i prezentacijski karakter. Natjecanje u kuhanju raštike je osnova manifestacije.

Svoje kuharske vještine pokazat će ekipe iz Hercegovine, Dalmacije i Slavonije, a njihova jela ocjenjivati će peteročlani žiri. Prilikom pripreme jela od raštike ekipe će svoje recepte i iskustva razmjenjivati sa posjetiteljima i kolegama. Nakon pripreme jela i ocjenjivanja žirija posjetitelji mogu kušati i dati svoju ocjenu jelima od raštike ekipama koje su ih pripremile.

Rastikijada 2

Kulturni dio manifestacije biti će popraćen nastupima kulturno umjetničkih društava, hercegovačkih gangaša i tamburaša iz Slavonije.

Prezentacijski karakter manifestacije se očituje kroz prezentaciju kulture življenja u Hercegovini čije su raštika i drugi kulinarski specijaliteti ne neizostavan dio.

Cilj manifestacije jeste da se kroz jedno takvo jednistveno natjecanje prezentira jedno skoro pa zaboravljeno jelo, koje je do kraja prošlog stoljećabilo neizostavno na Hercegovačkim stolovima. Cilj je također prikupiti iskustva iz drugih krajeva gdje se uzgaja ova biljka kako bi zajedno vratili raštiku na stolove hercegovačkih obitelji i jelovnike restorana.

Program sa satnicom:

11:00-12:00 Predavanje na temu: Autohtona gastronomija kao podloga regionalnog razvoja, Ana Marusic Lisac, dipl. Ing.

12:00-13:00 Okupljanje sudionika natijecanja u kuhanju «raštike» 13:00 Dodijela mijesta za kuhanje i početak kuhanja

13:00-16:00 Kuhanje jela, prezentacija natijecatelja pred posjetiteljima, durženje uz svirku tamburaša i nastup kulturno umjetničkih društava, Obilazak i razgledavanje Agroturizma Marića Gaj uz stručno vođenje za posjetitelje.

16:00-16:15 Kraj kuhanja, serviranje jela za ocjenjivački žiri, dodjela šifra za ocjenjivanje natjecateljima.

16:15-16:45 Ocjenjivanje žirija u odvojenoj prostoriji, zbrajanje bodova.

16:45-17:00 Serviranje jela od raštike na središnji stol, okupljanje natijecatelja,dodjela priznanja i zahvalnica te proglašenje pobijednika i najšarmantnije ekipe.

17:00-…. zajednička večera, druženje uz tambraše i zabava do kasno u noć

Rastikijada 5

Pokrovitelji manifestacije: Općina Gude, Turistička zajednica ŽZH

Medijski pokrovitelji: Grude-online.info, Posusje.net

Sve informacije vezane uz manifestaciju te prijave na natjecanje potražite na:

www.facebook.com/maricagaj

info@agroturizam-hercegovina.com

info@motelkiwi.com

+387 63 326 493 – Toni

+387 63 437 099 – Marko

ONLINE Prijavnica: http://goo.gl/forms/vly5ThPfZN

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading