Select Page

Regionalni klub IPA ŽZH osvojio turnir u Posušju

Regionalni klub IPA ŽZH osvojio turnir u Posušju

Deveti po redu međunarodni malonogometni turnir policijskih službenika IPA ŽZH održan je u subotu 24. lipnja u Sportskom centru Lovrić u Posušju u sklopu manifestacije Posuško lito 2023.

Ove godine na turniru je nastupilo šest ekipa policijskih službenika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Najbolja je ekipa ove godine bila ekipa domaćina Regionalnog kluba IPA ŽZH. Oni su finalnu utakmicu odigrali s Regionalnim klubom IPA šibensko – kninske županije. Regularnio dio utakmice je završio neriješeno, 1: 1, a u raspucavanju penala uspješniji su bili domaćini rezultatom 5:4.

 „Turnir je postao tradicionalan i svake godine podižemo kvalitetu koliko možemo jer naš klub kao i financije. Zbog toga se i zahvaljujemo načelniku Begiću na pomoći. Od prošle godine smo dio Posuškog lita. Posebno bi se zahvalio i posuškim gospodarstvenicima bez kojih se turnir ne bi mogao održati. Hvala i svim našim čalnovima koji su sudjelovali“, kazao je za naš radio Damir Pandžić, predsjednik IPA RK Županije Zapadnohercegovačke koji je i dodao da su ove godine sudjelovale ekipe koje su i ranije bile na turniru. Govoreći o prvom mjestu svoje ekipe, Pandžić je istaknuo da su i više nego zadovoljni. „Turnir je jak. Mi imamo jednu mladu ekipu koja je stvarno dobra. Mi stari ih možemo samo gledati“, istaknuo je Pandžić.

„Kao što smo i očekivali, finalna utakmica je bila tvrda i teška. Ekipa ŽZH je agresivna ekipa, teško je igrati protiv njih. Očekivali smo pobjedu, mlađi smo i brži. Poveli smo bili 1:0. Primili smo nesretno taj jedan gol. Nakon toga penali. Našje jedan igrač pogodio vratnici i završilo je porazom“, kazao je za naš radio Ante Grčić iz Knina iz IPA RK šibensko – kninske županije.Ova ekipa je skoro svake godine na turniru, a prema riječima Ante Grčića riječ je o dobrom turniru na kojem se uvijek lijepo osjećaju zbog domaćinske atmosfere.

Druga je dakle bila ekipa IPA RK šibensko – kninske županije, a treća ekipa turnira su veterani HŠK Posušje. Nagrada za najboljeg golmana turnira pripala je Josipu Mijatoviću iz IPA RK Županije Zapadnohercegovačke, najboljim igračem turnira proglašen je Miro Peko iz IPA RK Županije Zapadnohercegovačke, a najboljim strijelcem turnira proglašen je Robert Franjić iz IPA RK šibensko – kninske županije. Osim spomenutih ekipa sudjelovale su još ekipe IPA RK Dubrovnik, IPA RK splitsko – dalmatinske županije koja je prošlogodišnji pobjednik ovog turnira i IPA RK Herceg –bosanske županije.

Nagrade pobjedničkim ekipama uručili su načelnik općine Posušje Ante Begić, ministar MUP-a ŽZH Mladen Bebek i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH Zvonimir Širić.

Posušje nwt/Radio Posušje

OGLASI

Loading