Select Page

Reiner odbio dati izjavu jer nije bilo zastave Hrvatske

Reiner odbio dati izjavu jer nije bilo zastave Hrvatske

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner nije se danas obratio novinarima, nakon razgovora s potpredsjednicom Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Željkom Stojičić, jer na govornici u entitetskom parlamentu nije bilo zastave Hrvatske, već samo dvije zastave RS-a.

Reiner je kratko prokomentirao da po protokolu nije uobičajeno da govori ako nije postavljena i zastava gosta, već samo domaćina.

Nakon ove situacije, koja je nastala zbog greške protokola Narodne skupštine RS-a, Reiner je iz zgrade parlamenta RS-a otišao na razgovor s banjalučkim biskupom mons. Franjom Komaricom.

Potpredsjednica Skupštine RS-a Željka Stojičić je istakla da žali što je zbog propusta protokola došlo do ovakve situacije.

– Mislim da je Reiner u svojoj izjavi mogao da iznese niz konstruktivnih primjera moguće dobre suradnje RS-a s Hrvatske – rekla je ona.

Na sastanku je bilo riječi, dodala je, i o drugim pitanjima, među kojima i izgradnja mosta na Savi i odlaganje radioaktivnog otpada u Trgovskoj gori.

Nakon razgovora s potpredsjednicom Narodne skupštine Željkom Stojičić, koja u odsustvu mijenja predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića, Reiner, koji danas završava dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, razgovarat će u Banjoj Luci i s mons. Franjom Komaricom, banjalučkim biskupom te s političkim predstavnicima Hrvata u RS-u i predstavnicima hrvatskih udruga.

Večernji list

OGLASI

Loading