Select Page

Rezultat karijere za Filipa Zubčića u slalomu

Rezultat karijere za Filipa Zubčića u slalomu
Filip Zubčić je u prvom slalomu sezone stigao do rezultata karijere u toj disciplini.

Završio je na trećem mjestu slaloma u Val d`Isereu. Dosad najbolji rezultat mu je bilo peto mjesto iz Zagreba prošle sezone. Ovo je i prvi put nakon osam godina da Hrvatska ima jednog slalomaša na postolju, prenosi Index.hr.

Nakon prve vožnje Zubčić je bio šesti. Loše je krenuo u drugu vožnju, napravio nekoliko manjih pogrešaka u gornjem dijelu staze, ali je bio među najboljima u donjem dijelu pa je na kraju uspio preuzeti vodstvo u trenutku prolaska kroz cilj. Odmah nakon toga s prvog mjesta skinuo ga je Jakobsen, ali je uslijedio niz bizarnih pogrešaka narednih skijaša.

Tako je Nef pogriješio na prvim vratima, a Vinatzer na posljednjim pa je Zubčić uoči vožnje Noela, prvog iz prve vožnje, bio na drugom mjestu. Noel nije pogriješio, još je i povećao prednost u odnosu na Jakobsena i Zubčića te je stigao do devete slalomske pobjede.

Drugi hrvatski predstavnik Matej Vidović je završio na 19. mjestu nakon što je poslije prve vožnje bio 15. Samuel Kolega nije izborio drugu vožnju.

Sljedeći slalom skijaši će voziti 22. prosinca u Madonni di Campiglio. Prije toga Zubčić će imati dvije prilike za bodove u Alta Badiji u veleslalomu, svojoj najjačoj disciplini.

(www.jabuka.tv/Foto: EPA-EFE)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading