Select Page

RK IPA ŽZH uvjerljivi pobjednik jubilarnog turnira u Posušju

RK IPA ŽZH uvjerljivi pobjednik jubilarnog turnira u Posušju

Deseti po redu međunarodni malonogometni turnir IPA ŽZH održan je u subotu 22. lipnja na igralištu područne osnovne škole u Vinjanima. Ove godine na turniru je nastupilo sedam ekipa policijskih službenika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ukupno njih oko 120. Najbolja ove godine bila je ekipa Regionalnog kluba IPA Županije zapadnohercegovačke. Oni su u finalu rezultatom 3:0 porazili ekipu policijskih službenika RK IPA Splitsko – dalmatinske županije. Ovo finale je zapravo ponovljeno finale od prije dvije godine kada je uspješnija bila ekipa iz Splitsko – dalmatinske županije.    

Damir Pandžić, predsjednik RK IPA Županije zapadnohercegovačke je kazao da je turnir svake godine sve bolji i bolji. „Ove godine smo imali sedam ekipa, prošle šest, tako da širimo jer ljudi vole doći na naš turnir.  Ovo je međunarodno natjecanje, imamo klubove iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prošle godine smo bili prvaci, posrećilo se i ove godine. Budući da imamo prijelazni pehar, idemo i dogodine po pobjedu. Ekipa naša je dobra ekipa, mlada“, kazao je za naš radio Damir Pandžić, predsjednik IPA RK Županije zapadnohercegovačke. „IPA je inače međunarodna policijska organizacija vrlo respektabilna u svijetu i prisutna je u 67 zemalja svijeta. Ima 478 000 članova u cijelom svijetu. Naš klub se širi. Bilo nas je 197, pa 217,pa 247, a zadnji podatak je da nas je u našem klubu 260 članova. Mislim da ćemo do kraja godine imati i preko 300 članova“, istaknuo je Pandžićza naš radio.

„Nama je najvažnije da se nitko nije ozlijedio. Skupilo se sedam ekipa. Nama bi bilo draže da nas je bilo i više, ali s obzirom na vremenske uvjete i posao koji obavljamo, ovo je jako dobar broj natjecatelja. Prošlo je sve fer, bolji je pobjedio. Što se tiče nas, ovo je prvi put da ova ekipa nastupa zajedno“, kazao je Jadranko Rusić, član Upravnog odbora RK IPA Split. On je istaknuo da je ipak primarni cilj druženje i povezivanje. „Naša krilatica je „Služiti kroz prijateljstvo.“ Mislim da to sve govori. Klub iz Županije zapadnohercegovačke podupiremo već deset godina od kada su se osnovali. Oni dolaze i na naše turnire“, istaknuo je Rustić.

Druga je dakle bila ekipa IPA RK Splitsko – dalmatinska, a treća ekipa turnira je bila  RK IPA Trilj. Nagrada za fair play pripala je ekipi RK IPA Livno. Pojedinačne nagrade su otišle igračima iz IPA RK Županije zapadnohercegovačke. Tako je za najboljeg golmana turnira proglašen je Benjamin Šušak koji nije primio niti jedan gol na turniru, najboljim igračem turnira proglašen je Josip Mandurić, a najboljim strijelcem Mateo Kraljević.

radioposusje.ba 

OGLASI

Loading