Select Page

Rođendan Večernjakove ruže koji će se prepričavati godinama: Odlična zabava trajala do dugo u noć

Rođendan Večernjakove ruže koji će se prepričavati godinama: Odlična zabava trajala do dugo u noć

U petak je održana dodjela Večernjakove ruže – prve medijske nagrade u Hrvatskoj, osnovane 1994. godine koja je ove godine proslavila svoj jubilarni 30. rođendan.

Kao i za sve rođendane, i ovaj smo proslavili na najglamurozniji način – s medijskim stručnjacima i brojnim osobama iz javnog života uz odličnu zabavu. Najprestižnija i najstarija medijska nagrada u Hrvata dodjeljivala se u osam kategorija i to su bile: Digitalna ruža, Glazbenik godine, Glumačko ostvarenje godine, Novo lice godine, Radijska emisija godine, Radijska osoba godine, Televizijska emisija godine i Televizijska osoba godine, a povodom 30. rođendana tu je i posebna kategorija za životno djelo.

Večernjakovu ružu ove godine osvojili su… Ružu u kategoriji radijska emisija godine osvojila je emisija “Draga nam je Istra” s Radio Istre, a u drugoj radijskoj kategoriji, onoj za radijsku osobu godine slavio je Miljenko Cvitković Minja. Digitalna ruža za 2023. godinu pripala je emisiji “Explora”, a novo lice godine je Miach. Televizijska osoba godine po glasovima čitatelja Večernjeg lista je Sabina Tandara Knezović, a glumačko ostvarenje imali su Slavko Sobin i Tihana Lazović. Glazbenik godine je Gibonni, a TV emisija godine “Superpotjera”. Nagrada za životno djelo pripala je legendarnom uredniku Miroslavu Liliću.

Dodjela nagrada već se tradicionalno održala u zagrebačkom HNK, a prisustvovale su brojne istaknute osobe među kojima su bili nominirani, prezenteri, glazbenici i drugi uvaženi gosti. Zagrebački HNK tim je povodom i svijetlio u bojama Ruže.

Čast najaviti nominirane i uručiti im nagrade imale su osobe koje kod kuće već čuvaju prestižne crvene statute s potpisom Ivice Propadala, a među njima su bili: glumica Nina Violić, voditelj Saša Kopljar, glumica Bojana Gregorić Vejzović, radijski voditelj Vedran Car, pjevačica i voditeljica Sanja Doležal, glumac Enis Bešlagić, voditeljica Antonija Blaće, urednik i voditelj Mislav Togonal, voditeljice Mojmira Pastorčić, Jelena Pajić i Marija Miholjek, pjevačica Zdenka Kovačiček i glumac Goran Bogdan. U ulozi prezentera našli su se i pobjednici HRT-ova showa “The Voice Hrvatska” Martin Kosovec i Vinko Čemeraš

.Bitno je napomenuti i da su dobitnike birali čitatelji Večernjeg lista, kao što to čine i svake godine. Uz Ružu se veže i obećanje dobrog provoda za koji su ove godine bili zaduženi glazbenici svojim nastupima, a nastupili su: Nina Badrić, Vesna Pisarović, Lorena i Baby Lasagna. Nakon dodjele uslijedio je i domjenak te party u legendarnom Saloonu imena “Zvijezda sa zvijezdama” s kojeg su svi uvaženi gosti ponijeli lijepe uspomene.

Vl. Hr

OGLASI

Loading