Select Page

Roland Garros: Čilić bez polufinala

Roland Garros: Čilić bez polufinala

Bila je ovo osma uzastopna pobjeda Wawrinke protiv Čilića i ukupno 12. pobjeda Švicarca u njihovom 14. međusobnom dvoboju. Čilić je ostao na samo dvije pobjede protiv Wawrinke ostvarene još u siječnju 2010.

Sam početak dao je naslutiti kako bi dvoboj mogao biti izjednačen jer je Čilić već u prvoj igri stigao do “break-lopte” koju je Wawrinka spasio odličnim servisom, ali nažalost ostatak dvoboja nije se pokazao takvim. Odmah nakon što nije iskoristio priliku za oduzimanje servisa, Čilić je izgubio gem na svoj početni udarac, koštao ga je loš izlazak na mrežu kod izjednačenja jer je na “break-loptu” Wawrinka pogodio odličnu bekhend paralelu za 2-0. Do kraja prvoga seta Čilić više nije uspijevao zaprijetiti servisu suparnika pa je Wawrinka tu dionicu susreta dobio sa 6-3.

I početak drugog seta nalikovao je prvom, Čilić je prvi stigao do “break-lopte” odličnim forhendom, no tu je priliku potratio lošim reternom. Odmah u sljedećoj igri Wawrinka je oduzeo servis Čiliću i to bez izgubljenog poena iskoristivši nekoliko velikih pogrešaka našeg igrača. Čilić je jedini put u meču oduzeo servis Wawrinki za poravnanje na 3-3, no uslijedio je veliki pad u igri 29-godišnjeg Međugorca. Odmah po poravnanju Čilić je odigrao još jedan izuzetno slab gem na svom servisu i izgubio ga bez osvojenog poena, a to je bio prvi u nizu od čak osam gemova zaredom koje je izgubio. Nakon te serije Wawrinka je bio nadomak pobjedi jer je imao vodstvo 6-3, 6-3, 5-0 i zatim rutinski okončao dvoboj.

Protiv Wawrinke Čilić nije uspio dobrim reternima neutralizirati loš postotak ubačaja prvog servisa od samo 49 posto, a boljeg rezultata koštale su ga i čak 32 neprisiljene pogreške u odnosu na samo 17 njegova suparnika.

Wawrinka će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Britanca Andyja Murraya i Japanca Keija Nishikorija.
Čilić i Wawrinka su s ovim odigrali 14 međusobnih susreta, a omjer pobjeda je čak 12-2 u korist švicarskog igrača, piše HRT. Wawrinka je dobio osam posljednjih međusobnih dvoboja, a Čilić je jedine dvije pobjede ostvario u siječnju 2010., prvu u finalu turnira u Chennaiju, a drugu u 3. kolu Australian Opena.

vecernji.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading