Select Page

RUS INZKU: Ignorirate bh. Hrvate, treći entitet i vrijeme je da vas se ukine!

RUS INZKU: Ignorirate bh. Hrvate, treći entitet i vrijeme je da vas se ukine!

Kao rijetko tko postavio se ispred Valentina Inzka, Vitaly Churkin, ruski veleposlanik koji je na Vijeću sigurnosti napao Inzka zbog pogrešne politike koju Ured visokog predsjednika već godinama provodi u BiH. Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko jučer je rekao Vijeću sigurnosti UN-a da svaki pokušaj bosanskih Srba da ožive svoje separatističke ambicije mora biti čvrsto odbijen.

Ruski veleposlanik Vitaly Churkin kazao je da Inzko iskrivljuje situaciju, te kako ignorira pozive bosanskohercegovačkih Hrvata za stvaranje trećeg entiteta, koji im je potreban zbog njihovog neravnopravnog položaja u zemlji kojoj su izglasali suverenitet i samostalnost.

Rekao je da je vrijeme i za ukidanje Ureda visokog predstavnika koji je zadužen za provođenje Daytonskog mirovnog sporazuma, a koji to izuzetno loše radi, te je istaknuo kako je vrijeme da se omogući bh. političkim strankama da same rješavaju svoje probleme.

“Moraju postojati praktični koraci za ukidanje protektorata koji je vrijeđanje suvereniteta zemlje“, zaključio je Churkin.

Boboska.com

OGLASI

Loading