Select Page

Ruše se bespravno sagrađeni objekti u užem gradskom području Mostara

Ruše se bespravno sagrađeni objekti u užem gradskom području Mostara

Iako su nastupile velike vrućine, u Mostaru se na nekoliko mjesta vrše opsežni radovi koji bi u konačnici trebali doprinijeti boljem životu građana, a svakako i ljepšem izgledu grada, piše Večernji list BiH.

Tako je i Gradska uprava Mostara, u skladu s planom demolicije koji je izradio Zavod za prostorno uređenje grada Mostara, ovih dana nastavila s aktivnostima na uklanjanju nelegalno sagrađenih objekata u užem gradskom području.

Kako je navedeno u priopćenju, prvo se krenulo s uklanjanjem bespravnog objekata u Ulici kralja Tomislava, na vrhu Avenije, preko puta kafića Corner. Inače, na pojedinim površinama gdje su ranije srušeni nelegalno izgrađeni objekti napravljena su parkirališna mjesta, dok pojedine površine i dalje stoje zapuštene iako je davno obećano kako će se na tim mjestima urediti zelene površine.

Jedan od najočitijih primjera je dio Ulice kralja Zvonimira, do naselja Strelčevina, gdje je bio sagrađen red bespravnih objekata koji su na koncu porušeni, no, do dan-danas ta površina stoji “nedirnuta”. Radovi na uklanjanju bespravno sagrađenih objekata, ističu iz Gradske uprave Mostara, nastavit će se na području cijeloga grada. U planu demolicije navode se: Bišće polje – most, Centralna zona, Piramida, Rondo, Željeznička stanica, naselja Balinovac, Bijeli brijeg, Centar II, Zalik, Avenija, potom Partizansko groblje, Rondo, Sjeverni logor, Staklena banka…

Trenutačno se, kako smo već spomenuli, uklanjanje bespravno sagrađenih objekata vrši u Ulici kralja Tomislava, gdje je do sada izvršena demolicija sedam bespravno sagrađenih objekata, dok je planirana demolicija još 34.

Prošle je godine šef Službe za inspekcijske poslove grada Mostara Hilmo Đidelija kazao kako je stalno u postupku nekoliko predmeta.

Nakon što se provede procedura, oni se uklanjanju, a lokacije na kojima su se nalazili bit će preuređene.

Podsjetimo, po Zakonu o građenju koji je izašao 2013. godine, propisano je da jedinice lokalne samouprave donose odluku o legalizaciji objekata.

Nažalost, s obzirom na to da je Mostar bez Gradskog vijeća već dulje razdoblje, ta odluka nije donesena. Onim vlasnicima nelegalnih objekata koji su se o njihovu uklanjanju dogovorili s izvođačem radova neće biti ispostavljen račun za spomenute radove, rekli su za medije prije godinu dana iz Službe za inspekcijske poslove grada Mostara.

HMS

OGLASI

Loading