Select Page

Sedamnaest doza krvi iz Rakitna upućeno u SKB Mostar

Sedamnaest doza krvi iz Rakitna upućeno u SKB Mostar

U povodu obilježavanja Svjetskog dana dragovoljnih darivatelja krvi (14. lipnja), u prostorijama Osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu, Crveni križ općine Posušje je u utorak organizirao treću ovogodišnju akciju darivanja krvi na području općine Posušje.

Na akciju su se odazvale 24 osobe i pristupile liječničkom pregledu, 17 ih je uspješno darovalo krv, a 7 osoba je vraćeno zbog manjih zdravstvenih problema.

Petočlanu medicinsku ekipu Transfuzijskog centra Sveučilišne kliničke bolnice Mostar predvodila je dr. Martina Leovac koja je zahvalila osoblju i volonterima Crvenog križa na pripremi i organizaciji akcije, istaknuvši i zadovoljstvo brojem prikupljenih doza (posebno imajući u vidu protek vremena od zadnje akcije održane u Posušju).

Crveni križ općine Posušje upućuje javnu zahvalu svim darivateljima krvi sa ove akcije, kao i onima koji su pokušali, a ovaj put nisu mogli darovati krv.

Zahvalnost upućuje i predsjednicima mjesnih zajednica Poklečani i Sutina na podršci u animaciji potencijalnih darivatelja, župnim uredima,  rukovodstvu i osoblju Osnovne škole Ante Brune Bušića na susretljivosti i pomoći u pripremi prostora za akciju, plakatiranju, kao i volonterkama od koji su neke po prvi put bile uključene u podršku za ovu plemenitu akciju, priopćeno je iz Crvenog križa općine Posušje.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading