Select Page

Selekcije dječaka Hercegovine i Dalmacije predvođene splitskim Hajdukom sastale se na Mokrom Docu

Selekcije dječaka Hercegovine i Dalmacije predvođene splitskim Hajdukom sastale se na Mokrom Docu

HŠK Posušje danas je bio domaćin susreta nogometnih selekcija Dalmacije i Hercegovine u uzrastu 2007., 2008. i 2009. godište. Kad je u pitanju selekcija Hercegovine ona okuplja dječake iz šest klubova među kojima su HŠK Posušje, NK Troglav Livno, HNK Tomislav, HNK Grude, HNK Ljubuški i HNK Brotnjo iz Čitluka. Okupljanje selekcija krenulo je prije par mjeseci i već su organizirana tri susreta selekcija na Poljudu. Za prve susrete u Hercegovini odabrano je Posušje, a jedan od razloga jesu i izuzetno dobri tereni kojima klub raspolaže. Inicijativu je pokrenuo splitski Hajduk koji ima za cilj produbiti suradnju s klubovima u Hercegovini i Dalmaciji te na vrijeme prepoznati i usmjeravati nogometne talente, koji bi jednog dana mogli naći svoje mjesto u njegovim redovima.

Josip Ćutuk, trener HNK Gruda zajedno s kolegama, trenerima iz Hercegovine razrađivao je samu ideju. „Ovo je već četvrta akcija koja se organizira, tri su do sada organizirane u Splitu. Prve utakmice u Hercegovini odigrane su u Posušju zbog izuzetno dobrih uvjeta koje ima posuški klub. Odigravajući utakmice s jakim klubom poput Hajduka djeca stječu veliko iskustvo. Danas su selekcije Hercegovine i Dalmacije 2008. godište odigrale utakmice, dok su djeca godišta 2007. i 2009. trenirala s hajdukovim trenerima. Jedini način da se možemo nositi s većim klubovima poput Hajduka nam je da stvorimo jednu selekciju najboljih igrača, koji bi danas-sutra mogli igrati pod njegovim imenom“, kazao je trener Ćutuk.

Hercegovina i Dalmacija tako nastavljaju svoju suradnju na sportskom planu, a ona je na ovaj način podignuta na jednu višu razinu. Mate Radić, trener HNK Hajduka zahvalio je domaćinu i svim sudionicima selekcijskih procesa s kojima se u ovom dijelu Hercegovine krenulo prije dva-tri mjeseca. „Ovo je prvo okupljanje koje nije na Poljudu i odigrane su dobre utakmice. Hajduk gravitira pozicijski i povijesno igračima poniklima iz Dalmacije i južnog dijela Hercegovine. Uvijek je ovdje bilo i bit će kvalitetnih igrača i na nama je u Hajduku da budemo aktivni i ažurni i da na vrijeme reagiramo i prepoznamo ih“.

Zahvaljujući splitskom Hajduku i svim sudionicima, u posuškom klubu ističu kako su jako zadovoljni što je došlo do ostarivanja ovakve suradnje između hercegovačkih i dalmatinskih klubova. Ivan Oreč, trener HŠK Pusušja kazao je kako ova selekcija i ove utakmice znače puno za klub zbog djece, same suradnje i selektiranja igrača. „Ovo je značajno za djecu. Ovim im je omogućeno pravilno usmjeravanje, pravilna selekcija, treninzi u uvjetima i mogućnostima koje nudi jedan klub poput Hajduka“.

Ljubo Crnogorac, trener HŠK Posušja kazao je kako je ovo jedan povijesni događaj za naš klub koji je objeručke prihvatio ovu akciju. „Hvala trenerima Hajduka koji su podržali ovu akciju i mislim da će ovakvi susreti donijeti veliki pomak ne samo u našem mjestu nego i u cijeloj Hercegovini, da ćemo s Hajdukom ostvariti dobru suradnju i siguran sam da će u skorom vremenu s naših prostora, gdje ima puno talenata, netko od njih uspjeti u nogometu“.

Domaćin idućeg susreta selekcija Hercegovine i Dalmacije bit će HNK Tomislav.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading