Select Page

“ŠIMIĆEVI SUSRETI 2019.”: Manifestaciju otvara Nina Obuljen Koržinek

“ŠIMIĆEVI SUSRETI 2019.”: Manifestaciju otvara Nina Obuljen Koržinek

Danas će se u dvorani osnovne škole u Grudama, s početkom u 11 sati, održati svečanost u povodu završetka projekta dogradnje te škole, a potom će svečano biti otvoreni 56. Šimićevi susreti.

Ovu značajnu književnu manifestaciju u spomen na braću književnike Antuna Branka i Stanislava Šimića otvorit će ministrica kulture Republike Hrvatske dr. Nina Obuljen Koržinek.

Potom će biti otvorena izložba likovnih radova grudskih umjetnika.

Izložba grudskih umjetnika

Sutra, u utorak, 30. svibnja u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 12 sati bit će upriličen poetski kolaž o Antunu Branku Šimiću u izvedbi studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Ivana Volića, Davida Vasilja i Damira Kočića.

Nastupit će i pjesnici Ivan Baković, Marela Jerkić-Jakovljević, Radica Leko, Ljubo Krmek, Miljenka Koštro, Grgo Mikulić, Jozefina Pranjić, Ivan Sivrić i Mara Cica Šakotić.

Potom će u 13 sati uslijediti polaganje cvijeća na spomenik A. B. Šimiću u Mostaru.

Program će se navečer preseliti u Široki Brijeg, jedno od značajnijih postaja na pjesnikovu životnom putu.

U Franjevačkom muzeju i galeriji u 19 sati bit će otvorena izložba radova slikara i grafičara Marka Živkovića, a potom će biti predstavljena dječja slikovnica “Mjesečar” Andrijane Mlinarević-Cvetković.
U petak, 3. svibnja s početkom u 10 sati bit će upriličen susret književnika s učenicima u osnovnim i Srednjoj školi A. B. Šimića općine Grude.

U 19 sati u župnoj crkvi u Drinovcima bit će održana misa zadušnica za Antuna Branka i Stanislava Šimića, a u 20 sati u dvorani osnovne škole u Drinovcima bit će održana svečana akademija u čast braće književnika.

Poznati hrvatski književnik Pavao Pavličić imat će svoje prigodno obraćanje. U okviru bogatog programa bit će dodijeljena godišnja književna nagrada “Antun Branko Šimić” Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, a bit će nagrađeni mladi pjesnici i likovni umjetnici.

Svečana akademija

U okviru ove svečane akademije nastupit će pjesnici u programu “Pjesnici su čuđenje u svijetu”, a nastupit će i tamburaški orkestar i zbor osnovne glazbene škole Grude.

Na kraju programa bit će otvorena izložba učeničkih likovnih radova.

vecernji.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading