Select Page

SIPA u akciji ‘Lištica’ uhitila 14 osoba, u pretresima pronađeno više od 20 tona duhana

SIPA u akciji ‘Lištica’ uhitila 14 osoba, u pretresima pronađeno više od 20 tona duhana

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u akciji kodnog naziva “Lištica” koja je započeta jutros, uhićeno je 14 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, porezna utaja ili prevara i pranje novca.

Pretreseni su objekti na 25 lokacija na području Gruda, Širokog Brijega, Čitluka, Zenice i Sarajeva. Tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto više od pet tona rezanog duhana, oko 18 tona duhana u listu, tri mašine za sječenje duhana, veća količina novca u gotovini, četiri putnička motorna vozila, više od 800 kutija cigareta različitih marki bez porijekla i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, dok pretresi na određenim lokacijama još uvijek traju.

U tijeku je privođenje osoba lišenih slobode u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, odlučiti o njihovom daljem statusu, a više osoba saslušava se u svojstvu svjedoka.

Akciji je prethodila intenzivna kriminalistička istraga koju su istražitelji SIPA-e proveli pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a današnje aktivnosti realizirane su u suradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, MUP-a Županije Sarajevo, MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, MUP-a Zapadnohercegovačke županije i MUP-a Zeničko-dobojske županije.

SIPA se zahvaljuje na izuzetno uspješnoj suradnji s navedenim organima, priopćeno je iz SIPA-e.

OGLASI

Loading