Select Page

Sjajni Zubčić drugi u Adelbodenu, pobjeda Pinturaulta!

Sjajni Zubčić drugi u Adelbodenu, pobjeda Pinturaulta!

Sjajni Filip Zubčić je s vremenom 2:19.30, odnosno 1.04 sekunde zaostatka za pobjednikom Alexisom Pinturaultom, zauzeo drugo mjesto u veleslalomu u Adelbodenu.

To je najboljem hrvatskom skijašu šesto pobjedničko postolje u karijeri, a ima dvije pobjede. Ove sezone je sjajan, najlošiji plasman mu je 12. mjesto u Soeldenu, a u svih sedam utrka osvajao je bodove.

Zubčić je tako ponovio prošlogodišnji plasman u Adelbodenu kada je također bio drugi iza Slovenca Žana Kranjeca, što mu je bio prvi plasman na pobjedničko postolje u karijeri.

Nakon što je u prvoj vožnji ostvario treće vrijeme sa 97 stotinki iza Pinturaulta, a samo jednu iza Odermatta, Zubić je odlično odvezao i drugu vožnju u kojoj su od njega brži bili samo Pinturault i Austrijanac Roland Leitinger, ali samo za sedam, odnosno četiri stotinke, pa je uspio preskočiti Odermatta, koji je završio na trećem mjestu (+1.11) te po treći put u karijeri doći do drugog mjesta u veleslalomu u Svjetskom kupu. Uz dva druga mjesta iz Adelbodena, ima i drugu poziciju iz Hinterstodera prošle sezone.

U redoslijedu veleslalomaša Zubčić je ostao treći sa 288 bodova, vodeći Odermatt ima 350, a drugi Pinturault 340.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je četvrti s 375 bodova. Ispred njega su Pinturault sa 575, Norvežanin Alexander Aamodt Kilde s 515 i Odermatt s 451 bodom.

Novu priliku za odličan rezultat Zubčić će imati već u subotu, kada je u Adelbodenu na programu još jedan veleslalom.

Hrz. Hr

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading