Select Page

Sjednica Zastupničkog doma FBiH 24. i 25. lipnja

Sjednica Zastupničkog doma FBiH 24. i 25. lipnja

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, treća redovita u aktualnom mandatu, sazvana je za 24. i 25. lipnja.

Među najavljenim točkama dnevnog reda je prijedlog zastupnika SDA Hamdije Abdića da Unsko-sanska županija, dok traje migrantska kriza, dobije više novca u raspodjeli javnih prihoda nego što mu je dosad pripadalo na osnovu određenog koeficijenta. Abdić je u tom smislu predložio izmjene i dopune aktualnog federalnog zakona o pripadnosti javnih prihoda.

On nije jedini zastupnik koji je za ovu sjednicu predložio određene zakone.

Irfan Čengić iz Socijalističke partije Bosne i Hercegovine uputio je u proceduru Nacrt zakona o sportskim klubovima, a njegov stranački kolega Zlatko Ercegović prijedlog za izmjene i dopune Zakona o radu FBiH čiji je cilj da Sindikat doktora medicine i stomatologije dobije reprezentativnost na razini Federacije BiH kako bi postao socijalni partner u donošenju kolektivnog ugovora, ali i zakonskih akata iz oblasti zdravstva.

U najavljenom dnevnom redu su, među brojnim drugim aktima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Obiteljskog zakona FBiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu u FBiH.

Informacija o Odluci o poskupljenju plina također je jedna od predviđenih točki, ali i izvješće o radu Vlade Federacije BiH za 2018. godinu, zatim izvješće o prošlogodišnjem izvršenju federalnog proračuna te odluka o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti FBiH.

vecernji.ba

OGLASI

Loading