Select Page

Skromni čovjek velikog srca – naš Frano

Skromni čovjek velikog srca – naš Frano

Susreli smo ga podno Posušja u dobrom raspoloženju. Kamo god krene svi ga pitaju kakvog je zdravlja i na koju akciju kreće jer je dobri Frano uvijek na pomoći ljudima u nevolji i potrebi.

Frano Kovač Barić svima kaže – Bogu hvala još sam dobro. Na sve strane kao mali čovjek velikog srca. Pomagao je mnogima u nevolji a najviše u vođenju sprovoda. Mnogi su ga pozivali i on se odazivao gdje god je mogao stići. U njegovoj knjizi upisano je 4700 sprovoda koje je pomagao dostojno odraditi. Bio je pred upisom u Guinnessovu knjigu rekorda, a snimljen je i dokumentarac „Počivali u miru“.

Zahvalni su mu svi jer je pomagao kada je najteže. Ipak, godine su „narasle“ i Frano je na preporuke u Župi prestao voditi sprovode na kojima je redovito uplaćivao i mise iako je već dugo umirovljenik sa skromnom mirovinom. No, srce mu je tuklo i vodilo da i dalje bude na pomoći.u velikim nevoljama, posebice tragičnim nesrećama mladih.

posusje-frano kovac vodio 4650 pokopa

Predvodi molitve na svadbama

Neki su ga pozivali na molitvu za vrijeme svadbi. Frano se odlučio odazivati i sada je okrenuo životni list. Ispričao nam je svoj životni zaokret. od tuge i bola u radost i veselje.

– Nisam mogao nikome reći Ne kada su me pozvali na svadbu da predvodim molitvu na početku večere kakvi su stari naši običaji. Tada je veselo i svi žele pomoliti se a i ja sam osjetio nešto jako u svom srcu. Novi život pun radosti s vjerom u našim krajevima je nešto prelijepo i radosno. Vratim se u neka prošla vremena i sam sebi kažem – Frano takav je život i s bolom i s radošću. Rekao bih da sam presretan kada vidim naše mlade koji kreću u novi život po svim našim običajima. Bio sam već u Zagrebu, Splitu, Gorici-Grude, Tomislavgradu na svadbama s molitvom. Što reći nego da i to prihvaćam kao dio života, suradnje s ljudima i vjeri koja nas snažno podupire da budemo dobri i jaki, ispričao je dobri Frano Barić koji će za sva buduća vremena ostati zapamćen kao čovjek toplog srca i u nevolji i u radosti.

Večernji list/Pero Crnogorac

OGLASI

Loading