Select Page

Skupština ŽZH u redovnoj proceduri usvojila prijedlog izmjene Zakona o udžbenicima

Skupština ŽZH u redovnoj proceduri usvojila prijedlog izmjene Zakona o udžbenicima

Deveta redovna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je u četvrtak u dvorani za sastanke Skupštine u Širokom Brijegu.
Na početku sjednice utvrđeno je kako je prisutno 20 od 23 zastupnika te da postoji potreban kvorum.

Zastupnici su jednoglasno usvojili dnevni red, a potom i zapisnik s osme sjednice Skupštine ŽZH uz uvažene primjedbe zastupnika Zvonke Jurišića, nakon čega se prešlo na sljedeću točku dnevnog reda koja je bila namijenjena za zastupnička pitanja, primjedbe i prijedloge.

U raspravi su se javili zastupnici Marija Lovrić (HSP AS), Zvonko Jurišić (HSP BiH) i Dobroslav Bukmir (HDZ 1990). Nakon odgovora od ministrice Ružice Mikulić i predjsednika Skupštine Ivana Jelčića pristupilo se sljedećoj točci.

Usvojen je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Ministrica Ružica Mikulić obrazložila je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u ŽZH

Iako je bilo predloženo da se spomenuti prijedlog zakona ide u hitnu proceduru, zastupnici su na prijedlog Kluba HDZ-a BiH jednoglasno izglasali da on ipak ide u redovitu proceduru.

Na ovoj sjednici usvojena su izvješća o Izvršenju Proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine te Izvješće o održanoj Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o turizmu ŽZH.

Ministar Toni Kraljević obratio se vezano uz Izvješće o izvršenju Proračuna ŽZH za prošlu 2018. godinu.

Usvojene su i dvije odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Povjerenstva za Ustav, poslovnik i zakonodavstvo te Odluka o osnivanju Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading