Select Page

Slovenski boćari pobjednici I. Petoboja nacija U20 održanom u Posušju

Slovenski boćari pobjednici I. Petoboja nacija U20 održanom u Posušju

Na terenima Boćarskoga doma Nožinac u Posušju u organizaciji Boćarskog saveza BiH od 18. do 20. listopada 2019. održan je trodnevni međunarodni boćarski turnir, Petoboj nacija u kategoriji U -20, koji je okupio 25 igrača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i BiH.

Titulu pobjednika turnira, koji se između spomenutih pet zemalja održava po prvi put u kategoriji za mlade boćare do 20 godina starosti, ponijela je ekipa Slovenije. Drugo mjesto pripalo je Hrvatskoj, treća je bila Srbija, domaćim boćarima iz BiH pripalo je četvrto mjesto, dok su posljednju poziciju zauzeli boćari Crne Gore.

Za BiH tim igrali su Jakov Galić, Mate Ćorluka, Vinko Grubišić i Damir Bajić; voditelj Mate Grubišić, predsjednik BS BiH. Domaćin idućeg Petoboja između spomenutih zamalja je Crna Gora.

Održavanje turnira u mlađem uzrastu predstavlja nastavak suradnje s ciljem popularizacije ovoga sporta među mladima, nakon što boćari iz ovih zemalja već deset godina održavaju Petoboj nacija u seniorskoj konkurenciji.

Na turniru su sudili: Ante Juka, Vlado Medić, Vlado Bogut i Željko Kužić, dok je voditelj natjecanja bio hrvatski međunarodni sudac Boris Nadenić.

Turnir se igrao po jednostrukom ligaškom bod sustavu “svako sa svakim” u pet kola, u disciplinama pojedinačno klasično, parovi, krugovi, štafetno i precizno izbijanje, te brzinsko izbijanje na tri pozicije.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading