Select Page

Snijeg stigao u BiH: Bijeli pokrivač zahvatio Kupres, Rostovo, Rakitno…

Snijeg stigao u BiH: Bijeli pokrivač zahvatio Kupres, Rostovo, Rakitno…
Dugo najavljivane sniježne padaline stigle su u Bosnu i Hercegovinu, a među zahvaćenim područjima su Kupres i cesta između Posušja i Jablanice.

Sniježne padaline evidentirane su na pojedinim dionicama u višim predjelima, a u tim područjima snijeg se zadržava na kolniku.

Iz BiHAMK-a su izdvojili sljedeće cestovne pravce: Turbe-Banja Luka, Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Bugojno-Kupres-Šuica, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen), Glamoč-Mliništa-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča (Rogoj), Posušje-Jablanica (Rakitno-Sovićka vrata) i šire područje Romanije. Na magistralnom putu Mokro-Podromanija zabranjeno je kretanje za sva teretna vozila..

Na putevima u nižim predjelima prometuje se po mokrom kolniku, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, naveli su iz BIHAMK-a.

Za večeras i sutra meteorolozi najavljuju olujni vjetar i snijeg u višim planinskim predjelima. Apelira se na sve vozače da prije polaska na putovanje provjere informacije o stanju na cestama, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ove informacije o stanju na cestama objavljene su u 17:45 sati.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading