Select Page

Snijeg u BiH stvara probleme na više prometnica

Snijeg u BiH stvara probleme na više prometnica

Zbog snijega i jakoga vjetra koji stvara snježne nanose na regionalnom putu R-419 Rakitno – Blidinje, na snazi je zabrana prometa za sve kategorije vozila.

Na putnim pravcima: Drvar – Bosanski Petrovac, Glamoč – Mlinište i Livno – Šujica, zbog snijega je obustavljen promet za teretna vozila preko 7,5 tona.

Snijeg ovoga jutra usporava odvijanje prometa na većini puteva u našoj zemlji. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima. Na putnim pravcima Rogatica – Podromanija i Han Pijesak – Vlasenica, kao i na planinskim prijevojima na području Srednjobosanske županije, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće pravi jak vjetar, koji stvara snježne nanose. Niske temperature pogoduju formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Ekipe putnih službi interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća – Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Također, zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je promet za teretna vozila ss prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja, tako da se na ovim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno, priopćeno je iz BiHAMK-a.

OGLASI

Loading