Select Page

Snijeg zabijelio BiH: Očekuje se nastavak oborina, upaljen i meteoalarm

Snijeg zabijelio BiH: Očekuje se nastavak oborina, upaljen i meteoalarm

Nakon što je u ponedjeljak u jutarnjim satima snijeg zabijelio Krajinu, tijekom dana snijeg je pao i u Bihaću, Prozor-Rami, Sarajevu i u drugim gradovima na tom području, a već neko vrijeme bijel je i vrh Čvrsnice.

U noći s ponedjeljka na utorak očekuju se pojačane oborine, a izdan je i žuti meteoalarm za Sarajevo i veći dio BiH.

U utorak se očekuje snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na krajnjim sjevernim područjima zemlje i u Hercegovini kiša. Na planinama u Hercegovini snijeg. Prognozirana količina padalina kreće se između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara. Prognozirana visina novoga snježnoga pokrivača je između 5 i 15 centimetara.

Vjetar u Bosni slab sjevernoga i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 12°C.

U BiHAMK-u posebnu pažnju skreću na dionice preko planinskih prijevoja, gdje se snijeg zadržava na kolniku.

Poseban se oprez preporučuje na putnim pravcima Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Kupres, Gornji Vakuf/Uskoplje-Jablanica i Konjic-Sarajevo. Na ostalim putevima u BiH, kolnik je pretežno mokar. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Jabuka.tv

OGLASI

Loading