Select Page

ŠOK U DINAMU – Dinamo otpustio cijeli stručni stožer

ŠOK U DINAMU – Dinamo otpustio cijeli stručni stožer

Još jedan potres na Maksimiru u kratkom vremenu – nakon nesuglasica oko smanjenja plaća stručnom stožeru i prvoj momčadi Dinamo je večeras objavio priopćenje o raskidu ugovora sa šestoricom članova stručnoog stožera.

Riječ je dakle o svim najbližim suradnicima trenera Nenada Bjelice, smijenjen je cijeli stručni stožer osim samog trenera. Kako će se ova situacija dalje razvijati, ostaje za vidjeti. Očito je da uprava kluba želi eliminacijom svih suradnika koje je sam birao natjerati trenera koji ima ugovor od milijun i pol eura po sezoni da sam da otkaz kako mu ne bi morali platiti poveću odštetu zbog smjene, piše HRT.hr.

Podsjetimo, Dinamo je zbog pandemije koronavirusa u utorak odlučio smanjiti plaće igračima, stručnom stožeru i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjesec. Svi u klubu su pristali na rezanje prihoda osim prve momčadi i stožera.

Tom odlukom igrači i treneri ostali bi bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatila bi im se u redovnim rokovima, dok bi se trećina primanja isplatila u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo.

Zaposlenicima koji zarađuju više od 7.500,00 kuna, što je prosječni dohodak grada Zagreba, isplatit će se taj iznos te razlika do punog iznosa plaće na sljedeći način. – trećina od razlike između prosječnog dohotka i punog iznosa plaće isplaćuje se redovito. Trećina će se isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo, dok se trećina također, neće isplatiti.

Da su igrači odbili manje plaće bilo je jasno već dan kasnije kada je klub objavio priopćenje u kojem se zahvaljuju zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine. Klub se zahvalio svima osim prvom sastavu.

– Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba. Ova odluka koju nije bilo lako donijeti nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu, poručili su iz kluba.

Ostaje vidjeti kako će na sve reagirati šef stručnog stožera Nenad Bjelica. Hoće li i on napustiti klub ili će složiti novu ekipu suradnika, što se ne čini vjerojatnim. No možda će se zainatiti i odlučiti ne davati otkaz.

Bjelica je preuzeo Dinamo u svibnju 2018. godine i na klupi ‘modrih’ ostvario je fantastične rezultate. Osvojio je dva naslov prvaka, a milimetar je i do treće titule. Prezimio je s ‘modrima’ u Europi’ nakon 49 godina čekanja doguravši do osmine finala Europske lige, dok je ove sezone izborio plasman u Ligu prvaka gdje je Dinamo do zadnjeg kola bio i igri za prolaz.

Dinamo trenutačno vodi na ljestvici sa 65 bodova, 18 više od Rijeke.

Današnje priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

– Odlukom Uprave GNK Dinamo od 26. ožujka 2020., raskinuti su ugovori o suradnji za sljedeće članove stručnog stožera prve momčadi GNK Dinamo:

1. Rene Poms

2. Nino Bule

3. Silvije Čavlina

4. Martin Mayer

5. Karlo Reinholz

6. Jasmin Osmanović

Klub će dalje komunicirati putem priopćenja na službenoj web stranici GNK Dinamo.

OGLASI

Loading