Select Page

Sosa potvrdio da je odabrao Njemačku: Čuo sam se s Dalićem

Sosa potvrdio da je odabrao Njemačku: Čuo sam se s Dalićem
Gotovo je, Borna Sosa izabrao je Njemačku!

Mladi (23) lijevi bek javio se iz Stuttgarta i potvrdio da će u budućnosti biti njemački reprezentativac.

Čuo sam se sa Zlatkom Dalićem i izvijestio ga da sam izabrao Njemačku. Nije bilo nekog nagovaranja ni obećavanja, rekao je da je to moj izbor, da imam pravo na njega i to je to, rekao je Borna Sosa za Sportske novosti.

Zlatko Dalić ima pravo na svoj izbor, ništa je ne kažem niti kažem da ovaj ili onaj nije trebao dobiti poziv prije mene. Ali, ja još nisam dobio poziv u A reprezentaciju, a premda bih ga u budućnosti vjerojatno dobio, nisam želio dugo čekati. Nijemci su bili vrlo korektni, jako su me željeli, svi su sad ovdje u klubu najsretniji što sam izabrao njih, brzo sam dobio putovnicu, iznijeli su mi planove za budućnost i ovako sam odlučio.

Nije, naravno, dobio nikakva jamstva da će igrati već na Euru.

Nitko mi ne može reći da ću igrati na Euru, čak i ako budem na popisu za Euro, tko zna hoću li tamo igrati. Ali, ovo je priča za idućih 10, 12 godina, ako neću igrati sad na Euru, igrat ću nakon njega – rekao nam je kratko Sosa.

Dalić: Borna je odlučio srcem, isto kao što je Rakitić srcem odlučio za Hrvatsku

Za komentar njegove odluke, Index je kontaktirao Zlatka Dalića.

Čuo sam se s Bornom jutros. Njegova odluka je iskrena i moramo je poštovati. Nema potrebe da se od ovoga sad rade neke drame jer svatko ima pravo igrati za koga želi ako ima takvu mogućnost. On je odluku donio srcem, kao što je Ivan Rakitić srcem odlučio da će igrati za Hrvatsku, rekao je Dalić.

Sosa je trebao igrati za Hrvatsku U-21 reprezentaciju u prvoj fazi Europskog prvenstva, ali zbog crvenoga kartona iz kvalifikacija morao je propustiti prve dvije utakmice. Dalić ga je želio staviti u kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Malte, ali ga je izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan zamolio da pusti Sosu na odlučujuću utakmicu skupine protiv Engleske. Sosa se na toj utakmici nije pojavio i poručio je da je ozlijeđen da bi četiri dana kasnije nastupio za Stuttgart u Bundesligi.

Kao što sam ranije rekao, ja nikad nikoga nisam moli da igra za Hrvatsku niti ću to raditi. Ponovit ću da je Borna bio na našem širem popisu, trebao je izborniku Bišćanu u mladoj reprezentaciji i njegov put u selekcijama Hrvatske bio je potpuno prirodan. On nije došao na utakmicu s Engleskom, ali detalje te situacije ne znam. Znao je da na njega računamo u A reprezentaciji i da ga je uskoro čekao prvi nastup, a Ivica Olić je bio s njim u komunikaciji. Više puta sam govorio o njegovim kvalitetama i o ovom slučaju ne bih više govorio. Sve sam rekao riječima da svatko ima pravo birati gdje će igrati. Bornu ne osuđujem, to ne bi nitko trebao raditi i želim mu svu sreću, rekao je Dalić.

OGLASI

Loading