Select Page

“SPELLING BEE” – SRICANJE NA ENGLESKOM JEZIKU: Marija Stipić treća, Josip Leko četvrti!

“SPELLING BEE” – SRICANJE NA ENGLESKOM JEZIKU: Marija Stipić treća, Josip Leko četvrti!

Pobjednici sa školskog natjecanja u sricanju riječi na engleskom jeziku, poznatijeg kao „Spelling Bee“, Josip Leko i Marija Stipić, danas (13.4.2015.) su sudjelovali na regionalnom natjecanju, održanom u Američkom kutku u Mostaru.

Pobjednik je Marko Šimović, učenik Srednje škole fra Slavko Barbarić iz Čitluka, drugo mjesto je pripalo Mirsadu Ugarku, učeniku Gimnazije Bugojno, a treće mjesto učenici naše škole Mariji Stipić. Pred sami kraj je za 3. mjesto došlo do pripetavanja između Marije Stipić iz 2.b i Josipa Leke iz 2.d, također „eksperta“ za sricanje iz naše škole (dakle, Josip je osvojio 4. mjesto).

Sudjelovalo 36 učenika

Sudjelovalo je 36 učenika iz 18 škola s područja Mostara, Čitluka, Posušja, Širokog Brijega i Bugojna. Pobjednik je dobio Kindle elektronski čitač knjiga i mali trofej, a zajedno s Mirsadom Ugarkom u svibnju putuje u Sarajevo na finalno natjecanje u sricanju. Svi sudionici su dobili certifikate. Moramo zahvaliti Američkoj ambasadi koja je poslala certifikate za sudjelovanje na školskom natjecanju učenika naše škole, za što se zapravo izborila prof. Renata Čale, smatrajući da za uloženi trud i pokazano znanje naši učenici to i zaslužuju. Čestitke Mariji i Josipu!

Natjecanje već četvrtu godinu za redom organizira i u potpunosti financira Američka ambasada u BiH. Ovogodišnji član žirija, Amerikanac koji predstavlja Veleposlanstvo SAD-a, je Nicholas Geisinger, zamjenik Atašea za kulturu ambasade SAD-a.

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading