Select Page

Srebro za Tončija Stipanovića, prva medalja u povijesti jedrenja!

Srebro za Tončija Stipanovića, prva medalja u povijesti jedrenja!

Tonči Stipanović ipak nije uspio doći do zlatnog odličja u Laseru. Iako je imao prednost i dobitnu situaciju, u posljednjoj utrci Australac Tom Burton bio je treći, Stipanović deveti i na kraju ga je Australac prestigao u ukupnom poretku…

Tonči Stipanović ušao je u medal race Lasera kao prvoplasirani i u sjajnoj poziciji za osvajanje zlatnog odličja. Imao je dovoljnu prednost da kontroliranom utrkom uz bok Australca Toma Burtona sačuva vodstvo, ali od početka utrke stvari su krenule krivim smjerom.

Stipanović je odmah na startu zaradio kaznu i morao je izvesti kazneni okret zbog dodira s Burtonom i tako dok je kompletna flota već startala, Stipanović je tek kretao.

Iako je imao veliki zaostatak za ostatkom društva, još uvijek je bio u solidnoj situaciji s obzirom da je i Burton krenuo sporije, ali kroz utrku Australac je rastao dok je Stipanović ostao iza.

Hrvatskog jedriličara mogli su spasiti samo protivnici koji bi eventualno potisnuli Burtona iza, ali to se nije dogodilo i Australac je dojedrio do trećeg mjesta u ovoj utrci, Stipanović je završio deveti i na kraju na konto dodao 12 bodova više od Burtona čime se istopila prednost.

Bez obzira na nastup u medal raceu, Stipanović može biti prezadovoljan svojim nastupom u Riju, postao je prvi hrvatski jedriličar s olimpijskim odličjem.
Burton je dugo bio vodeći laseraš svijeta, a u Rio je stigao kao 11. na ljestvici dok je Stipanović došao kao drugi.

Brončano odličje osvojio je Novozelanđanin Sam Meech.

hrsport.net

OGLASI

Loading