Select Page

Studentski centar Mostar ove godine primit će 380 studenata

Studentski centar Mostar ove godine primit će 380 studenata

Studentski centar Mostar u akademskoj 2014./2015. godini prima 260 studenata starijih godina studija, a natječaj za smještaj i hranu raspisan je jučer i trajat će do 20. srpnja. Pravo na prijavu imaju redoviti studenti mostarskog Sveučilišta koji upisuju starije godine studija.

Najpovoljniji centar u BiH

Studentski centar Mostar, kao i prethodnih godina prima 380 studenata, od čega 260 starijih godina i 120 brucoša koji će imati priliku biti primljeni u centar, u razdoblju od 1. do 15. rujna. Glasnogovornica Studentskog centra Anita Glibić kaže kako su kriteriji za prijem u Studentski centar kao i potrebna dokumentacija objavljeni na stranici studentskog portala Pogled.ba.

S razlogom se očekuje veliki broj prijava, s obzirom da je ovaj centar najjeftiniji, a ujedno pruža najbolje usluge u cijeloj BiH. Glibić kaže kako studenti za jedan mjesec proveden u domu trebaju izdvojiti svega 145 maraka. U cijenu su uračunati smještaj, korištenje tople vode, kao i korištenje interneta te kabelski priključak, kao i tri obroka dnevno.

”Ove godine očekujemo veliki broj prijava, a naša vrata su otvorena od 8 do 15 sati za sve zainteresirane. Također očekujemo da će ove godine broj studenata iz Hrvatske biti nešto veći u odnosu na prethodnu godinu”, kazala je Glibić.

Novosti

Financijski problemi, s kojima se prethodnih godina susreće ovaj centar i dalje su aktualni, međutim na rješavanju ovih problema i dalje se vrijedno radi. ”Kako ne bi dolazilo do toga da moramo smanjivati broj studenata koje primamo iz određenih županija, pozivamo nadležne ministre da zbog studenata iz njihovih županija ukažu spremnost za rješavanje nastalih problema”, ističe Glibić.Također ovom prilikom Glibić nam je otkrila koje to novosti očekuju studente u sljedećoj akademskoj 2014./2015. godini.

”Od iduće akademske godine u planu je uvođenje tečajeva stranih jezika te informatike za sve zainteresirane. Također potrudit ćemo se našim studentima ispuniti sve sto traže kako bi se izgradio što bolji i napredniji centar te kako bismo sutra u društvu imali što bolje akademske građane”, kazala je Glibić. Ona još dodaje kako je u planu izgradnja trećeg paviljona kojim bi se kapacitet smještaja za par godina znatno povećao.

Izdavanje soba

U ljetnom razdoblju od 15. srpnja do 1. rujna dom izdaje sobe po najnižim cijenama u gradu. Turisti trebaju odvojiti 25 maraka, dok studenti plaćaju 20 maraka. Ovo je jedan od načina da se smanje dugovi i plate računi nastali nebrigom nadležnih županija.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading