Select Page

Sud odbacio USKOK-ovu optužnicu protiv Milana Bandića

Sud odbacio USKOK-ovu optužnicu protiv Milana Bandića

Sud je odbacio USKOK-ovu optužnicu protiv Milana Bandića jer smatra da nema elemenata kaznenog djela. USKOK je najavio da će se na tu odluku žaliti Vrhovnom sudu.

Jadranka Sloković, braniteljica Milana Bandića, kazala je kako je sud zauzeo stav da je Bandić postupio u okviru svojih ovlasti i da u njegovom postupanju nema obilježja kaznenog djela.

USKOK je Milana Bandića te Ivicu Lovrića i Zdenku Palac teretio u takozvanoj aferi štandovi za pogodovanje građanskoj inicijativi U ime obitelji, smatrajući da je tim pogodovanjem U ime obitelji priskrbila nepripadajuću imovinsku korist od 308 tisuća kuna.

Ova optužnica, prije nego što ju je sud odbacio, već je jednom u ožujku bila vraćena USKOK-u na doradu, a od tada do danas, kako je kazala J. Sloković, USKOK je ispitao od sedam do osam svjedoka. Sudeći po stavu suda, iskazi tih svjedoka očito nisu bili dovoljni kako bi se pojasnila inkriminacije koje je USKOK stavljao Bandiću na teret.

Inače, Bandić se osvrnuo i na činjenicu da je policija tijekom jučerašnjeg dana pretraživala prostorije njegove stranke, a zbog napisa da je promijenio gradske odluke kako bi mogao dati besplatni oglasni prostor svojoj stranci. Bandić je kazao da je najam dvorane Vatroslav Lisinski, u kojoj je protekli vikend održana konvencija njegove stranke, stajao 42.000 kuna. Što se pak tiče prostora kojim se koriste, rekao je da njegova stranka ima jedan prostor, dok ih SDP ima 30, a HDZ 25.

vecernji.ba

OGLASI

Loading