Select Page

Susret zborova na Humcu

Susret zborova na Humcu

Prva je nedjelja došašća na Humcu u Ljubuškom obilježena slavljem duhovnih pjesama i susretom zborova iz cijele Hercegovine. Posuški se Zbor fra Grge Martića pridružio i ovom susretu. Susret je započeo svetom misom u 18 sati. Misu je predvodio fra Dario Dodig.

Zborovi su uzveličali sveto misno slavlje odabranim prigodnim pjesmama, a fra Dario je naglasio kako je vrijeme došašća posebno važno jer “aktivno ulazimo u pripremu za dolazak Spasitelja našega Isusa Krista”. Nakon svete mise, započeo je koncert zborova iz cijele Hercegovine.

Prvi je nastupio upravo posuški Zbor, a predstavio se pjesmom Nebesa silna pjevaju. Zbor je četveroglasni pa su ovom pjesmom došli do izražaja svi glasovi. Divno je bilo otvoriti ovaj hvalevrijedan susret, slaveći Gospodina i pjevajući čudesa Boga velikog.

Zborovi su nastavili svoje druženje uz dobru okrepu i glazbu u svadbenom salonu Ohio. Uz dobro raspoloženje, pjesmu, veselje, večeru nismo dugo ostali jer nas je ujutro čekala misa zornica. Slaveći Boga i pjevajući Nebesa silna pjevaju čudesa Boga velikog zadužili smo se za nove i još bolje izvedbe u nekim drugim prilikama.

Zahvaljujemo našoj voditeljici Zbora s. Marini Ivanković koja nas nastoji što bolje pripremiti i održati na okupu, kao i posuškom župniku fra Mladenu Vukšiću koji nam je velika podrška u svemu.

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading