Select Page

Sutra počinje 23. svjetsko prvenstvo za rukometašice

Sutra počinje 23. svjetsko prvenstvo za rukometašice

U njemačkim gradovima Trieru, Bietigheim-Bissingenu, Oldenburgu i Leipzigu sutra počinje 23. svjetsko prvenstvo za rukometašice. Na prvenstvu, koje se završava 17. prosinca, sudjeluju 24 reprezentacije raspoređene u šest grupa.

U A-grupi (Trier) će nastupiti Rumunija, Francuska, Španjolsk, Angola, Slovenija i Paragvaj, u B-grupi (Bietigheim-Bissingen) Norveška, Mađarska, Švedska, Poljska, Češka i Argentina, u C-grupi (Oldenburg) Rusija, Danska, Crna Gora, Brazil, Tunis i Japan, te u D-grupi (Leipzig) Nizozemska, Njemačka, Srbija, Kina, Južna Koreja i Kamerun.

Nakon prvog dijela natjecanja po četiri najbolje reprezentacije iz sve četiri grupe nastavit će natjecanje u osmini finala, dok će petoplasirane i šestoplasirane ekipe svoje nastupe nastaviti u tzv. Predsjedničkom kupu.

Sve utakmice osmine finala, četrvtfinala i Predsjedničkog kupa će se igrati u Magdeburgu i Leipzigu, dok će se susreti za medalje i konačni plasman igrati u Hamburgu.

Pored finalista s prošlog SP-a u Danskoj, Norveške i Nizozemske u krug favoritkinja još se ubrajaju reprezentacije Francuske i Danske, a šanse za visok plasman još imaju Rusija, Njemačka, Švedska, Rumunija i Španjolska.

vecernji.ba

OGLASI

Loading