Select Page

SUTRA POČINJE “POSUŠKO LITO”: Manifestacija prepoznata izvan granica BiH

SUTRA POČINJE “POSUŠKO LITO”: Manifestacija prepoznata izvan granica BiH

Sljedećih pet mjeseci Posušje ponovno postaje središte Hercegovine u kulturom, zabavnom i športskom smislu. Naime, kreće još jedno „Posuško lito“ 2018. sa svojim bogatim programom. Manifestacija za koju se slobodno može reći kako je jedna od sadržajno najvećih u BiH a i šire. Ove godine će početi sutra, 30. svibnja Danom branitelja općine Posušje, a trajati će sve do 1. rujna.

SPOMENIK.png-1 (1440 x 810)

Riječ je o velikom brendu Posušja u sklopu kojeg se ove godine održava čak 36 različitih događaja. Ako pogledamo na promidžbeni plakat vidjeti ćemo kako su ove godine u organizaciju ove manifestacije, kojoj je nositelj Općina Posušje, uključene 23 institucije, organizacije, udruge, klubovi, savezi kao i neformalne udruge građana kroz partnerstvo ili sudjelovanje. Što je najveći broj dosada i potvrda kako je ova manifestacija prepoznata kao društveni događaj i najbolja promocija Posušja kada se ulice, trg i park grada pretvaraju u pozornice za brojne performere, izvođače, glazbenike i kreativce.

Tako će brojni posjetitelji, kojih je lani bilo preko 60 tisuća, moći uživati u brojnim događajima, smotri folklora, predstavljanjima, obljetnicama, predstavama, koncertima, festivalu klapske pisme, biciklijadi, turnirima, moto-utrci i brojnim drugim zanimljivim događajima.

20121359_158440231388724_1000810516687657409_o

Vrhunac manifestacije predviđen je za mjesec kolovoz u kojem nas očekuje još jedna večer ikavice, jubilarni V. Festival klapske pisme, koncerti Divljih Jagoda i Bijelo Dugme tribute banda Dreamers te „Posušje-LIVE“, smotra izvornog hrvatskog folklora „Silo na ognjištu“, uvijek spektakularne Igre bez granice te završnica megapopularnog malonogometnog turnira mjesnih zajednica.

FVP_0001 (1380 x 920)

Značaj ove manifestacije prepoznale su brojne državne institucije koje daju podršku kao što su član Predsjedništva BiH ispred Hrvatskog naroda Dragan Čović, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Federalno ministarstvo kulture i športa, Ministarstvo civilnih poslova, Vlada Županije Zapdnohercegovačke, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, kao i lokalni gospodarstvenici koji na razne načine daju podršku ovoj manifestaciji prepoznajući je kao vrlo bitan faktor u kreiranju društvenog i kulturnog života općine Posušje.

Podsjećamo da je “Posuško lito” manifestacija koja se održava ususret Danu općine Posušje, odnosno proslavi blagdana Velike Gospe koji se obilježava 15. kolovoza.

dscn3979_37172146

Prošle godine naslovnicu letka i plakata krasili su izlošci franjevačkog muzeja „U kući Oca mojega“, prije njih biste fra Petra Bakule i fra Grge Martiće, zatim most na Ričini da bi ove godine svoje mjesto na njima zauzela bista posuškog slikara Brune Bage povodom 20. obljetnice njegove smrti. Službeni grb i zastava Posušja njegovih su ruku djelo, znameni s kojima se Posušani identificiraju i prepoznaju pa mu se na ovaj način željelo još jednom odati priznanje za njegov rad.

Posušje.net

OGLASI

Loading