Select Page

Sva djeca spašena iz ruševina zatrpanog hotela u Italiji

Sva djeca spašena iz ruševina zatrpanog hotela u Italiji

Četiri osobe izvučene su noćas iz ruševina hotela u Italiji koji je u srijedu zatrpala lavina. Dva muškarca i dvije žene spašeni su iz ruševina hotela Rigopiano, iz kojih su izvučena i tijela dvije žene, čime je ukupan broj poginulih zasad četiri, a za petnaestoro ljudi i dalje se traga. Sinoć je već spašeno četvero djece i jedna žena.
Prema procjeni, u trenutku nesreće u hotelu je bilo tridesetak gostiju i članova osoblja hotela.

Lavina koja je zatrpala hotel Rigopiano pokrenula se nakon četiri uzastopna potresa u središtu Italije u srijedu. Odmah je izdano upozorenje na lavine za cijelo područje kojim dominira 2.912 metara visoki vrh Gran Sasso. Hotel je 90 kilometra udaljen od epicentra potresa u Monterealeu, seocetu blizu Amatricea, naselja uništenog u razornom potresu u kolovozu prošle godine.

Nastavak traganja i spašavanja veoma je opasno, jer se struktura hotela, pomaknutog 10 metra pod naletom lavine, u svakom trenutku može urušiti. Na mjestu tragedije radi 50 ljudi, ali situacija je teška. Zamislite lavinu dugu više od 300 metara, a dubina snijega je veća od 5 metara, kaže Walter Milan, glasnogovornik spasilačke službe.

HRT

OGLASI

Loading