Select Page

SVE JE MOGUĆE: Hrvatska u borbi za medalje

SVE JE MOGUĆE: Hrvatska u borbi za medalje

 

HRVATSKA od 21 sat igraju za finale Europskog prvenstva protiv Španjolske. Nakon senzacionalne pobjede nad Poljskom kojom su izbacili domaćine i iza sebe ostavili i moćnu Francusku, hrvatski rukometaši čekaju posljednju bitku za medalju.

Već je i polufinale uspjeh koji je malo tko očekivao od pomlađene Hrvatske na početku turnira, a posebno nakon dva poraza u skupini, no igrači Željka Babića napravili su nemoguće i s velikom dozom samopouzdanja idu na stare rivale.

Hrvatskoj je ovo sedmo polufinale u nizu na Europskim prvenstvima, a prvi put želi doći do najsjajnije medalje. U prethodnih šest pokušaja samo dva puta je došla do finala u kojima su osvojili dva srebra (2008. i 2010. godine).

Hrvatska se iznenada može nadati medaljama nakon ispadanja najvećih favorita, ali neće imati lak posao. Španjolci su na ovom turniru izgubili samo od Danske u skupini, a Slovenci su im uzeli bod. Španjolsku je Hrvatska svladala tri puta u posljednja četiri međusobna ogleda, no posljednjeg su ipak dobili Španjolci na Euru 2014. kada su sa 28:29 uzeli broncu.

OGLASI

Loading