Select Page

Svečana akademija u povodu 21. obljetnice HR H-B

Svečana akademija u povodu 21. obljetnice HR H-B

Jučer je u Mostaru u Hrvatskom Domu Herceg Stjepan Kosača održana svečana akademija u povodu utemeljenja HR HB.

Svečanoj akademiju nazočili su predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić, predsjednik HDZ-a RH Tomislav Karamarko, predsjednik Glavnog Vijeća HZ HB Vladimir Šoljić, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata Željko Raguž, hrvatski dužnosnici u tijelima vlasti, hrvatski akademici, gospodarstvenici, branitelji, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i brojne druge osobe iz javnog života.

Prije početka svečanosti izaslanstvo HDZ BiH predvođeno dr. Draganom Čovićem i izaslanstvo HDZ RH predvođeno Tomislavom Karamarkom položili su viijence i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.

Na svečanoj akademiji nazočima su se obratili predsjednik Glavnog vijeća HZ HB Vladimir Šoljić, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata Željko Raguž, iz reda branitelja Nikica Tomić, predsjednik HDZ RH Tomislav Karamarko i predsjednik HDZ BiH dr.Dragan Čović.

Nakon što je na samom početku prikazan kratak video o uspostavi Hrvatske republike Herceg Bosne, prisutnima se obratio Vladimir Šoljić i rekao kako tamo gdje je Herceg Bosna djelovala Hrvati su opstali.

„Danas su Hrvati neravnopravni i to više niko ne osporava, pa čak ni u svjetskim centrima moći. Osvrnuvši se na činjenicu da se nije odustalo od namjere da Hrvatima drugi biraju predstavnike, jasno je poručio kako su oni neprijatelji Hrvatskog naroda i da su nemoralni, a svi oni koji ih u toj namjeri podržavaju, gori su od njih.”
Na svečanoj akademiji govorio je i predsjednik Dokumentacijskog centra Domovinskog rata Herceg Bosne Željko Raguž i Predsjednik udruženja dragovoljaca domovinskog rata Herceg Bosne Nikica Tomić.
Predsjednik HDZ RH Tomislav Karamarako rekao je kako je Herceg Bosna bila u funkciji obrane egzistencije Hrvata i njihovog opstanka na njihovim stoljetnim ognjištima u BiH.

OGLASI

Loading