Select Page

Svečano prisegnulo 25 novih policijskih službenika MUP-a ZHŽ-a

Svečano prisegnulo 25 novih policijskih službenika MUP-a ZHŽ-a

Novih 25 policijskih službenika MUP-a ZHŽ-a, među kojima i 5 budućih policajki je položilo svečanu prisegu vjernosti u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom.

Svečanost polaganja prisege počela je postrojavanjem kadeta.

Nakon intoniranja državne himne i minute šutnje za sve poginule i preminule pripadnike MUP-a ZHŽ-a, kadeti su pod vodstvom policijskog komesara Milana Galića položili svečanu prisegu, a sve ih je potom blagoslovio humački gvardijan fra Dario Dodig.

Svečano-prisegnulo-25-novih-policijskih-službenika-MUP-a-ZHŽ-a-800x570

Svečano polaganje prisege svojim su dolaskom uveličali predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić, koji je održao pozdravni govor, kao i potpredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević, te načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

Ministar MUP-a ZHŽ-a Zdravko Boras je istaknuo kako mu je drago što ima priliku nazočiti potpisivanju ugovora s drugom generacijom kadeta koji će svoje karijere graditi u MUP-u ZHŽ-a.

Svečano-prisegnulo-25-novih-policijskih-službenika-MUP-a-ZHŽ-a3-800x570

“Od danas će vas 25 činiti veliku obitelj MUP-a ZHŽ-a. Prije nešto više od godinu i pol dana ugovori su potpisani s 30 kadeta u činu policajca i šest kadeta u činu mlađeg inspektora, prije dva mjeseca potpisali smo ugovore s pet kadeta u činu mlađeg inspektora, oni su već danas raspoređeni na svoja radna mjesta, savjesni u obavljanju svoje dužnosti i na usluzi su stanovništvu Zapadno-hercegovačke županije. Upravo obnavljanje kadra u MUP-u u ovim teškim vremenima je uspjeh na koji sam kao ministar posebno ponosan”, rekao je Boras i dodao kako je ponosan jer je Vlada ZHŽ-a, čiji je on član kroz protekle tri godine uspjela osigurati znatno bolje uvjete rada svim djelatnicima MUP-a.

“Gotovo smo u potpunosti obnovili vozni park, nabavljena je nova oprema za policijske službenike, a potpisivanjem kolektivnog ugovora osigurane su veće plaće te bolji status svim našim djelatnicima”, istaknuo je Boras.

Svečanu prisegu danas su položili;
Stojan Gugić, Ivana Šimić,Ivan Jurić,Branka Marjanović, Antonio Boras,Branimir Dugandžić, Franjo Alilović, Matej Herceg, Matej Nižić, Stanko Vukšić, Franjo Bebek, Ante Primorac, Andrej Jurković, Luka Mušan, Katarina Pavković, Josipa Jukić, Veselko Bebek, Ivan Budimir, Matej Bešlić, Nino Zlopaša, Ivana Skoko, Marko Sesar, Ljubo Lasić, Marinko Markić i Jakov Sopta.

Radio Ljubuški

OGLASI

Loading